Kadir Ferati Balci over ‘Een Goed Jaar’!

Vanaf vandaag kan je de misdaadreeks Een Goed Jaar bekijken op Streamz. Daarin stoten Lenny (Boris Van Severen) en Erik (Jurgen Delnaet) op een wijnkelder vol oude flessen die nog toebehoorden aan Adolf Hitler. Dat is althans wat de twee proberen aan te tonen om snel veel geld te kunnen verdienen. De regie voor Een Goed Jaar lag in handen van Kadir Ferati Balci.

In 2010 debuteerde Kadir Ferati Balci met zijn eerste langspeler Turquaze, een film over twee Turkse broers en hun leven in België. Vier jaar later volgde Trouw met mij, een film die de regisseur schreef samen met Jean-Claude van Rijckeghem. Voor Amigo’s, een reeks die Kadir Ferati Balci enkele jaren geleden maakte, rekende hij opnieuw op van Rijckegem. Hij nam daarnaast Pierre De Clercq onder de arm. Nadat de regisseur vervolgens de TV-series Storm Lara en Hidden Assets draaide, werkte het drietal opnieuw samen voor Een Goed Jaar.

Daarin volgen we Lenny (Boris Van Severen) en Erik (Jurgen Delnaet), die in de Ardennen per toeval op een kelder botsen vol met wijn die ooit nog van Adolf Hitler was. Of toch niet? De twee hebben allebei dringend geld nodig en proberen een Brusselse antiquair te overtuigen van de authenticiteit van de wijn. Uiteindelijk blijken er meer en schimmiger figuren geïnteresseerd te zijn dan ze hadden verwacht. Hun oplichtersverhaal loopt helemaal uit de hand.

Boris Van Severen (Déjà Vu), Jurgen Delnaet (Amigo’s), Joke Devynck (All of Us), Frances Lefebure (F*** You Very Very Much) en Jeroen Perceval (Billie vs Benjamin) zijn maar een paar van de topnamen in deze spannende en dramatische fictiereeks. Een heel bijzondere rol ging naar wijlen acteur Johny Voners die we kennen als Xavier uit FC De Kampioenen. Die speelde ook al mee in Kader Ferati Balci’s eerdere project Amigo’s. Voor zijn allerlaatste rol als Antwerpse maffiabaas in Een Goed Jaar heeft Johny een echte gedaanteverwisseling ondergaan.

Een Goed Jaar was geselecteerd voor het tweede Cannes Drama Creative Forum, als één van 12 projecten uit 376 inzendingen uit 41 landen. Vakblad Screen International sprak van een “hot new project” met een originele pitch.

De reeks een productie van Dries Phlypo en Bruno Wyndaele voor het productiehuis Mockingbird, in coproductie met Belga productions, Wallimages en het Nederlandse The Film Kitchen. De reeks kreeg steun VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, De Belgische Tax Shelter ism Belga Productions, de Nederlandse Production Incentive en Wallimage.

Een Goed Jaar is vanaf 8 juni 2022 beschikbaar op Streamz en wordt later uitgezonden op VTM.

Bekijk ook

Cinevillepas gelanceerd!

De Cinevillepas is gelanceerd in drie onafhankelijke bioscopen in Brussel en anderen volgen binnenkort. De …