Home / Nieuws / In de zalen / KASKcinema onder de sterren!

KASKcinema onder de sterren!

Op 1 juli 0:00 (ook bekend als 30 juni middernacht) wordt de aftrap gegeven voor drie openluchtvertoningen. Deze vinden plaats in de Horta-tuin op de Bijlokesite, net buiten de muren van KASKcinema.

“In openlucht en niet in de zaal, omdat de maximumcapaciteit met de huidige maatregelen er vrij bedroevend is”, zegt Bert Lesaffer (KASKcinema). Per vertoning kan je een bubbel reserveren voor 1, 2, 3 of 4 personen. “We hopen jullie volgende week onder de sterren te zien, of vanaf september in de donkere zaal”, aldus Lesaffer.

Op het programma staan Kaboom (Gregg Araki, 2010, 86′), L’Eau Froide (Olivier Assayas, 1994, 95′) en Do The Right Thing (Spike Lee, 1989, 125′).

In Kaboom laat Gregg Araki, de kleurrijkste chroniqueur van de Amerikaanse jeugd, zijn personages van het vrije leven proeven. Verschillende genres staan zorgeloos naast elkaar. Het laatste deel van de film valt zelfs te lezen als een parodie op de actiethriller. Op geen enkel moment krijgt logica voorrang op plezier.

Kaboom won in 2010 de allereerste Queer Palm in Cannes en staat geboekstaafd als een “ambiseksuele variant op cultfavoriet Donnie Darko” (Het Parool), een “wild movie in a Lynch-lite mode” (Guardian) en een “wild and trippy comedy-fantasy-romance-thriller” (Indiewire).

Meer info over de films en reservatie vind je op de website van KASKcinema.

Bekijk ook

Schilders op Docville!

Ook dit jaar strijden er weer tien documentaires op DOCVILLE voor de titel van Beste …