Kevin Meul dankt…

Kevin Meul is blij. Zijn ’Cadet’ is weer een schot in de roos. Zijn vorige film, ’Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck’ was iets luchtiger en frivoler en wist daardoor misschien net iets sneller zijn publiek te vinden, maar intussen is ’Cadet’ ook volop zijn parcours aan het uitbouwen.  En daar is Meul heel blij om.  Doordat hij in volle voorbereiding zit op zijn langspeelfilm, ’My First Highway’, heeft hij minder tijd om zich met de carrière van zijn ’Cadet’ bezig te houden, maar het is intussen duidelijk dat die ’Cadet’ mans genoeg is om zelf zijn weg te vinden.  Aanleiding voor Kevin om deze vreugdevolle boodschap te verspreiden.

Hallo vrienden van de cinema!

Hopelijk gaat het jullie allemaal goed!

Onze ’Cadet’ is nu iets meer dan een half jaar oud, en dat hebben we geweten. Na de wereldpremière in Leuven, volgde de internationale première op het prestigieuze SXSW Festival in Texas. En sindsdien is de trein aan sneltempo vertrokken.

De teller staat voorlopig op een dertigtal filmfestivals in binnen- en buitenland, en we hebben tot dusver 4 awards en 1 speciale vermelding verzameld. Ondermeer voor Aäron als Best Actor op het PictureStart Filmfestival in New York, en vorige maand wonnen we ook de Prijs van de Pers voor Beste Nationale Kortfilm op het Brussels Filmfestival.

En ook de toekomst ziet er rooskleurig uit met oa selecties voor het Filmfestival van Oostende en voor de oscar-qualifying festivals in Odense, Montreal en Bristol. En als kers op de taart een fijne vermelding in het Dazed & Confused Magazine waarbij we door de programmator van SXSW worden vermeld bij de tien interessantste kortfilms van het jaar.  Met andere woorden dat loopt lekker!

Dit is dan ook de perfecte gelegenheid om jullie nog eens héél hard te bedanken voor al het geleverde werk, jullie hebben allemaal bijgedragen aan dit bescheiden succes.

Zie ook :

Kevin Meul over ’Cadet’

Kevin Meul over ’My First Highway’

’Cadet’ wint in Brussel

Kevin Meul klaar voor de lange afstand

’Cadet’ in Delicatessen on Tour

’Rocky De Vlaeminck’ wint

 

Bekijk ook

A Parked life vanaf 14 december in de zalen!

Eerder dit jaar was A Parked life van Peter Triest geselecteerd voor DOCVILLE, binnenkort kan …