Kevin Meul is klaar voor de lange afstand

Kevin Meul gaat in 2014 een langspeelfilm draaien.  Wie ‘Het Bijzondere Leven van Rocky Devlaeminck’ en zijn nieuwste, ‘Cadet’, gezien heeft, kan dat alleen maar geweldig nieuws vinden.  Meul has what it takes.  Het klinkt beter in het Engels, maar voor de duidelijkheid herhalen we het nog even in het Nederlands : hij heeft wat nodig is om het te maken, om langspeelfilms te maken. En hij heeft ook wat nodig is om onze nieuwjaarsvraagjes te beantwoorden : die pretentieloze bereidwilligheid die we bij zoveel aangename lieden uit de Vlaamse filmindustrie aantreffen.  Hosanna mag dan in de hoge zitten, wat hier in de lucht hangt is ook niet mis. 

1) Er zijn in 2013 vrij veel Vlaamse films uitgekomen.  Welke vond u persoonlijk de beste?

Zonder enige twijfel : ‘Kid’.  Combinatie van strakke regie, stijlvolle beeldvoering en vooral de opvallende acteerprestaties.

2) Wie is voor u de Vlaamse filmfiguur van het jaar ? 

Ook zonder twijfel : Felix Van Groeningen, op de hielen gezeten door Tom Van Avermaet en Matthias Schoenaerts.

3) Waar hoopt u in 2014 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn? 

Ik maak dit jaar mijn eerste langspeelfilm, ‘My First Highway’, met het productiehuis Fobic Films. Daarnaast hoop ik af en toe eens mijn lief te zien.

4) Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u naar uitkijkt? 

Fabrice Du Welz heeft een nieuwe film op komst, dus zet je schrap.  Ook benieuwd naar ‘Waste Land’, ‘Welp’ en de tv-serie ‘Cordon’. Iets verder van huis is het uitkijken naar werk van Wes Anderson, Lars Von Trier en Spike Jonze.

5) Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Iedereen die op het punt staat zijn/haar eerste meesterwerk op de wereld los te laten.  Ik denk aan Sahim Omar Kalifa, Raf Reyntjens, Bert Scholiers, Benjamin Sprengers, Kristof Hoornaert, Hans Vercauter, Lenny Van Wesemael, Lukas Bossuyt, Adil El Arbi en Bilall Fallah,… en ik vergeet er nog een miljoen.  Zoals bijvoorbeeld Robin Pront.  Die mag ik niet vergeten, want ik wil niet dat hij me op mijn smoel slaat de volgende keer dat ik hem tegenkom. Ook altijd boeiend om scripts te lezen van Bert Van Dael en Sanne Nuyens. En ik hoop snel nieuwe docu’s te zien van Steven Dhoedt, Guillaume Vandenberghe en Bram Van Paesschen.

6) Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Voor zover dat al niet is gebeurd : Nicolas Karakatsanis.

Zie ook :

‘Cadet’ is klaar voor de start

Kevin Meul zoekt acteurs

TERUG NAAR DE LIJST

Bekijk ook

Streamz Academy zoekt aanstormend schrijftalent!

Streamz daagt iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor de …