Kevin Meul met zijn ’Cadet’ naar Texas

De korte film ‘Cadet’ van regisseur Kevin Meul zal zijn internationale première beleven op het Amerikaanse South by Southwest Festival (SXSW) en maakt hierdoor kans op de “Best Narrative Short Award”. SXSW is een Oscar-qualifying festival en kan dus een selectie voor de longlist van de Academy Awards opleveren. ‘Cadet’ is de tweede korte Vlaamse film die de eer van een selectie voor SXSW te beurt valt. In 2013 werd ‘Oh Willy’ van Marc James Roels en Emma de Swaef er bekroond als “Best Animated Short Film”.

South by Southwest vindt van 7 tot 16 maart plaats in Austin, Texas. Het festival is uitgegroeid tot een van de grootste bijeenkomsten voor innovatieve ondernemers en internationale topartiesten. Het trekt jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers, waarvan een kwart bestaat uit mensen uit de creatieve industrie en internetwereld. SXSW bestaat uit drie aparte takken: muziek, film en interactieve media. Onder die laatste noemer vinden op verschillende plekken in de stad de Interactive Sessions plaats: inspirerende lezingen, interviews en workshops op het terrein van creatieve industrie.

 

‘Cadet’ vertelt het verhaal van een jonge atleet die door zijn ambitieuze vader stiekem wordt gedopeerd om zijn resultaten te bevorderen. In de hoofdrollen zien we Robby Cleiren (‘Clan’, ‘The Broken Circle Breakdown’) en jong aanstormend talent Aäron Roggeman (‘Connie & Clyde’, ‘Hemel op Aarde’). De film ging eerder in première tijdens de openingsavond op het kortfilmfestival in Leuven.

 

De vorige film van Meul, ‘Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck’, legde ook een succesvol internationaal traject af met o.a. hoofdprijzen op de internationale filmfestivals van Seattle , Chicago en Valladolid. Voor zijn debuut langspeelfilm ‘My First Highway’ werkt hij momenteel samen met productiehuis Fobic Films (‘Hasta La Vista’, ‘Halfweg’).

 

‘Cadet’ kwam tot stand met de steun van het VAF.

Zie ook :

teaser ’Cadet’

Kevin Meul over 2014

’Cadet’ in première in Leuven

 

 

Bekijk ook

Opnames Holy Rosita afgerond!

Deze week werden de opnames van het langspeelfilmdebuut van Wannes Destoop (Albatros) afgerond, dat kondigt het …