Kevin Meul zoekt acteurs voor zijn langspeelfilm ‘My First Highway’

We hebben geweldig nieuws uit de bijzondere wereld van Kevin Meul : hij gaat een langspeelfilm draaien en hij heeft u daarbij mogelijks nodig. Kevin Meul heeft een schitterend verleden, een prachtig heden en een gouden toekomst in de wereld van de bewegende beelden. De man hield zich jaren bezig met al wat ‘Das Pop’ aan bewegende beelden op de wereld losliet.  Als broer van basgitarist Niek Meul had hij natuurlijk een goeie band met de band.  Niet dat hij enige voorspraak nodig had.  Toen hij los van ‘Das Pop’ ook zijn eigen ding ging doen, was het duidelijk dat zijn carrière niet op nepotisme was gestoeld.  Die man kan wat. 

Hij heeft het vak geleerd aan Sint-Lukas, en is al jaren actief als regie-assistent op tal van filmsets. Naast videoclips draait hij ook geregeld commercials en werkt hij voor tv.  Een man moet zijn brood verdienen, nietwaar.

Zijn eerste veelbekroonde kortfilm, ‘Het Bijzondere Leven van Rocky De Vlaeminck’, met Wim Willaert in de hoofdrol, won onder andere prijzen op de festivals van Seattle en Valladolid.  De voorbije vakantie nam hij een tweede kortfilm op die hij momenteel aan het afwerken is.  ‘Cadet’ wordt de naam van zijn tweede.  Een productie van Czar, het productiehuis van Koen Mortier en Eurydice GyselRobby Cleiren is één van de acteurs.

Maar hij kijkt dus al verder.  Kevin gaat een langspeelfilm draaien.  En daarvoor zoekt hij jonge acteurs.  Want het is een verhaal dat zich afspeelt in de wereld van de tieners.

A TALE OF INNOCENCE LOST, BITTER LOVE AND MURDER IN A TEENAGE WORLD

‘Alles blijft hetzelfde. Maar alles is veranderd.’ Een Coming Of Age verhaal over verloren onschuld, bittere liefde en moord, dat zich afspeelt in de wereld van tieners.

De jongen is 16 jaar oud, hij is een dromerige en kinderachtige tiener. Op vakantie met zijn familie leert hij een meisje kennen op wie hij halsoverkop verliefd wordt; ze bezorgt hem de tijd van zijn leven maar stort hem tegelijk in onmetelijke problemen. Hij verandert van een naïeve jongen in een zorgelijke jongeman.

 

Het meisje is 17 jaar oud, ze woont met haar moeder aan de kust. Ze is een gekwetste ziel maar doet alsof ze sterk is, alsof ze alles onder controle heeft. Wanneer ze een jongen leert kennen die onvoorwaardelijk verliefd op haar wordt, staat ze voor de keuze: hem gebruiken of vertrouwen?

‘My First Highway’ moet een coming-of-age verhaal worden, een ontluikingsverhaal zeg maar, over verloren onschuld, bittere liefde en moord, dat zich afspeelt in de wereld van tieners. ‘Alles blijft hetzelfde. Maar alles is veranderd’, is het motto van de film.

Graag mailtje met 2 duidelijke foto’s, contactgegevens (telefoon + mail + adres), cv + vermelding van je leeftijd naar: myfirsthighway@gmail.com

 

Zie ook :

Kevin Meul wint in Valladolid

Bekijk ook

VTM GO-reeks Vloglab krijgt een film!

De populariteit van de VTM GO-reeks Vloglab kent geen grenzen. De serie ging in première …