Kinepolis lanceert nieuw filmconcept!

Kinepolis pakt uit met een gloednieuw concept in haar Belgische bioscopen. Met CINE K zet de bioscoopgroep kwalitatieve films die wat meer tijd nodig hebben om hun publiek te vinden in de kijker. Deze ‘films met een gouden randje’ worden aan het grote publiek gepresenteerd in een exclusief kader. Het nieuwe concept wordt op 6 september bij Kinepolis gelanceerd.

Kinepolis is meer dan blockbusters. Om dat in de verf te zetten verrijkt de Groep haar Belgische bioscopen met een ‘cinema-in-cinema’ concept, CINE K. CINE K werd in 2014 in Frankrijk geïntroduceerd en het succesverhaal krijgt vanaf september een vervolg in ons land. Het CINE K concept laat de bioscoopgroep toe om een ander type film in de kijker te zetten. Denk aan Tori et Lokita, het nieuwe cinematografische kunstwerkje van de gebroeders Dardenne of het Zuid-Koreaanse Decision to Leave. Door in te zetten op een intieme en bijzondere programmatie wordt het artistieke belang van deze films ook bij het grote publiek onderstreept. Bezoekers kunnen zo genieten van een gevarieerd aanbod terwijl zij hun horizon verbreden.

Vanaf september wordt CINE K in alle Vlaamse Kinepolis-bioscopen*, in Kinepolis Brussel en in Kinepolis Braine-l’Alleud geïntroduceerd. In de geselecteerde bioscopen zullen uiteindelijk een à twee zalen in het teken van CINE K staan. Deze zalen hebben de charme van een exclusieve filmclub, een cocon binnen in de Kinepolis bioscoop waarin deze films beter kunnen gedijen. De CINE K zalen zullen tegen 2023 eenvoudig te herkennen zijn door hun gele en zwarte muren. Het comfort en de technologie waar de Kinepolis bioscoopcomplexen om bekend staan blijft evenwel gelijk net zoals de prijs voor een bioscoopticket.

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group: “Wij kiezen onze films op basis van de voorkeuren van onze klanten en ons aanbod is dus niet beperkt tot de huidige internationale hits. De films die binnen CINE K geprogrammeerd worden hebben sterke cinematografische kritieken ontvangen maar hebben doorgaans een tikkeltje meer promotie nodig om het mainstream publiek te bereiken. Met CINE K hopen wij een breed publiek aan te moedigen om ook die films te gaan ontdekken.”

Programma van 6 september t/m 4 oktober

Het programma van CINE K beslaat meerdere genres met een gemeenschappelijk kenmerk: kwaliteit. Elke maand wordt het aanbod geprezen filmtitels vernieuwd. Voor CINE K werkt Kinepolis dus met een maandelijkse in plaats van wekelijkse programmatie. In de lanceringsmaand pakt Kinepolis uit met enkele langverwachte (inter)nationale kanjers.

Tori et Lokita – Jean-Pierre & Luc Dardenne
Een jongen en een tienermeisje zijn alleen van Afrika naar België gereisd. Ze zetten hun onoverwinnelijke vriendschap in om de moeilijke omstandigheden van hun verblijf aan te kunnen.
Vanaf 7 september in alle Belgische CINE K bioscopen.

Decision to Leave – Park Chan-Wook
Detective Hae-Joon onderzoekt de dood van een man in de bergen. Tijdens zijn speurwerk, ontmoet hij de voormalige vrouw van de overledene. Hoewel hij haar wantrouwt, raakt Hae-Joon ook in haar geïnteresseerd.
Vanaf 7 september in Kinepolis Antwerpen, Gent, Hasselt en Brussel.

See How They Run – Tom George
In het Londen van de jaren ’50 komen de plannen voor een filmversie van een succesdrama tot een abrupt einde als een belangrijk lid van de crew wordt vermoord. Wanneer een vermoeide inspecteur en een gretige beginnende agent de zaak op zich nemen, komen ze terecht in een raadselachtige whodunit binnen de glamoureus smerige wereld van het ondergrondse theater, en onderzoeken ze de mysterieuze moord met gevaar voor eigen leven.
Vanaf 14 september in alle Belgische CINE K bioscopen.

Triangle of Sadness – Ruben Östlund
Modellen Carl en Yaya navigeren door de modewereld terwijl ze de grenzen van hun relatie aftasten. Het koppel wordt uitgenodigd voor een luxe cruise met een schurkengalerij van superrijke passagiers. Hoewel aanvankelijk alles Instagrammable lijkt, eindigt de cruise catastrofaal. De gasten komen terecht op een onbewoond eiland waar de hiërarchie plots op zijn kop gezet wordt. De huishoudster is namelijk de enige die kan vissen.
Vanaf 28 september in alle Belgische CINE K bioscopen.

Onze Natuur, De Film – Hotel Hungaria, VRT, RTL TVI en Agentschap voor Natuur en Bos 
Onze Natuur, De Film is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten.
Vanaf 21 september in de Vlaamse en Brusselse CINE K bioscopen.

Op 6 september zal de aftrap van het CINE K concept plaatsvinden bij Kinepolis Gent.

De film Tori et Lokita wordt in avant-première voorgesteld in aanwezigheid van de gebroeders Dardenne en acteurs Tijmen Govaerts en Charlotte De Bruyne. Ook na de lancering zullen CINE K bezoekers geregeld kunnen genieten van exclusieve evenementen in het thema van de CINE K films. Denk aan Q&A’s, debatten en cast visits.

* Er zullen CINE K zalen te vinden zijn in volgende Belgische bioscopen: Kinepolis Antwerpen, Brainel’Alleud, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk en Leuven.

Voor meer informatie, bezoek kinepolis.be/cine-k.

Bekijk ook

Streamz Academy zoekt aanstormend schrijftalent!

Streamz daagt iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor de …