Kinepolis viert 40ste verjaardag samen met Felix van Groeningen!

In de week van 20 juni blaast Kinepolis Gent 40 kaarsjes uit. Een heuse mijlpaal die de bioscoopgroep niet zomaar aan zich voorbij laat gaan. Van maandag 20 tot en met zondag 26 juni zullen bezoekers van de Gentse vestiging deel kunnen uitmaken van het feestgedruis. Op 22 juni wordt een heuse ‘Gèntsen dag‘ georganiseerd. Deze dag staat volledig in het teken van de Gentse filmwereld met als hoogtepunt een avond met Felix van Groeningen.

Kinepolis Gent is jarig en dat moet gevierd worden! In de week van 20 juni worden alle registers opengetrokken om de Gentse cinema in de kijker te zetten. De festiviteiten gaan van start op maandag 20 juni met de ‘Dag veur de lierlinge‘ en lopen de hele week door. Bezoekers zullen tegen een verlaagd tarief van filmvoorstellingen kunnen genieten, een gratis popcorn upgrade aangeboden krijgen en deel kunnen nemen aan de ‘Schuie Nacht‘ en ‘Minions‘ Familiedag.

De absolute hoogdag is woensdag 22 juni. De dag werd door Kinepolis omgedoopt tot ‘Gèntsen dag‘ en staat volledig in het teken van de Gentse filmwereld. Er zullen de hele dag Gentse films, zoals Aanrijding in Moscou (2008) en Girl (2018) vertoond worden. ’s Avonds wordt er hulde gebracht aan Felix van Groeningen*.

De regisseur en rasechte Gentenaar zal het publiek te woord staan alvorens een primeur op hen los te laten: een exclusieve sneak peek van literatuurverfilming DE 8 BERGEN. De film werd onlangs door Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch voorgesteld in Cannes. Het in 2004 uitgebrachte Steve + Sky is de hoofdvertoning van de avond. De samenstelling van de cast past volledig in het Gentse plaatje en zelfs de soundtrack is van Gentse makelij. Afsluiten doen we met de laatavondvertoning van de oer-Gentse film Belgica (2016) die losjes gebaseerd is op de ontstaansgeschiedenis van café Charlatan.

Maandag 20 juni — Dag veur de lierlinge
Alle houders van een Kinepolis Student Card krijgen een gratis degustatie ter plaatse

Dinsdag 21 juni — Dag om te sneukele
Betaal voor een small of large popcorn en krijg een maat groter + win een jaar lang gratis popcorn

Woensdag 22 juni — Gèntsen dag 
Groot feest in aanwezigheid van Felix van Groeningen

Vrijdag 24 juni — Schuie Nacht
Horror Night met vertoning van  ‘The Black Phone

Zaterdag 25 juni — Film oan acht euroots een half
Iedereen mag voor 8.50 EUR (exclusief supplementen) naar de film

Zondag 26 juni — Dag mee de famielde
Kom met het hele gezin genieten van ‘Minions: Hoe Gru Superschurk Werd in avant-première

 

Samen met het gros van de Kinepolis Groep en de bezoekers blikken ook de medewerkers van Kinepolis Gent terug op hun jaren in de wijste cinema. Luc Foncke (projectionist) was er vanaf het prille begin bij en vertelt enthousiast over zijn 35 jaar bij Kinepolis Gent of de ‘Decascoop‘ zoals de cinema toen gekend stond.

Wanneer we hem vragen naar wat Kinepolis zo uniek maakt, gaat het meteen over de ligging: “We zijn één van de weinige Kinepolis-bioscopen die in het centrum van de stad gelegen zijn. Het overgrote deel van onze klanten zijn studenten. En we hebben een team met een uitzonderlijk hoge anciënniteit. Weinig verloop, veel ervaring.”

Die hoge anciënniteit wil ook zeggen dat de jobinhoud bij veel collega’s verschilt van vroeger. Luc monteerde en demonteerde filmspoelen. Het was zijn taak om films op te leggen voor elk van de 12 zalen. En dat liep soms wel eens mis: In één van de kopijen van Titanic zat een fout, waardoor de boot eerst gezonken was en vervolgens weer aan het varen (hilariteit). De mensen kwamen dat dan zeggen. Maar zo’n film moest eerst helemaal uitgespeeld worden voor je die kon demonteren en corrigeren. Het zijn die leuke momenten die maken dat Luc nog niet aan stoppen denkt: “Ik voel me hier thuis. Dit is mijn speeltuin, ik ben hier graag. Ik heb hier enkele vriendschappen voor het leven gemaakt.​​​​​​”

 

 

Klik hier voor meer informatie over en tickets voor de 40ste verjaardagsweek van Kinepolis Gent.
Tickets voor de Gentse dag zijn te koop per filmvertoning.

* Programma ‘A Night with Felix van Groeningen’
19u45 – 19u55: Ontvangst en welkomstbabbel
19u55 – 20u15: Introductie ‘DE 8 BERGEN’ (incl. 2 scènes uit ‘DE 8 BERGEN’)
20u15 – 22u05: Introductie + vertoning ‘Steve + Sky’

KINEPOLIS GENT – Ter Platen 12, 9000 Gent

Bekijk ook

Cinevillepas gelanceerd!

De Cinevillepas is gelanceerd in drie onafhankelijke bioscopen in Brussel en anderen volgen binnenkort. De …