Home / Cinejobs / Koen Mortier zoekt hoofdrol voor nieuwe film!

Koen Mortier zoekt hoofdrol voor nieuwe film!

CA/ST Casting Studio Gent lanceert de casting voor de hoofdrol in de nieuwe langspeelfilm Skunk, van Koen Mortier.

Het nieuwe project van Koen Mortier is gebaseerd op het boek Skunk, De geur van een destructief leven van Geert TaghonSkunk vertelt het verhaal van Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit met marginale, agressieve en verslaafde ouders.

Door deze onleefbare situatie komt Liam in een gesloten instelling terecht waar het leven bikkelhard blijkt te zijn. De mensen in Liam’s wereld zijn rot, zowel vanbinnen als vanbuiten. Skunk, een trip door de gestoorde maar vooral angstige wereld van een labiele jongen.

Voor het personage van Liam wordt er gezocht naar een jongeman die momenteel minimaal 17 jaar is, zodat je voor de effectieve opnames in het najaar van 2021 minimaal 18 jaar bent. In de film speel je iemand die jonger is, maar omwille van de wetgeving met betrekking tot het werken met minderjarigen werd er geopteerd voor een meerderjarige acteur. Je dient er dus bij voorkeur jonger uit te zien.

Idealiter ben je ook de Vlaams Brabantse of West Vlaamse tongval machtig, maar ook indien dit niet het geval is kan je je kandidaat stellen. Indien je een persoonlijke affiniteit hebt met het personage dan kan dit een meerwaarde zijn. De regisseur staat open voor kandidaten van niet-acteurs.

Koen Mortier over het personage: “De jongeren moeten in de huid van hun karakter kunnen kruipen, hoe ondenkbaar ook. En het zal niet alleen een lange zoektocht zijn naar het juiste talent, maar het zal ook tijd nemen om ze in de juiste tuning van het karakter te krijgen.”

Casting director Kris De Meester, die reeds eerder werkte met Koen Mortier voor Ex-Drummer, organiseert de casting. Om in aanmerking te komen voor deze casting kunnen kandidaten kunnen zich tot 10 november 2020 voorstellen door een selftape, een zelfgemaakte video, te sturen via www.skunkcasting.be.

De geselecteerden krijgen vervolgens de kans om in de studio van CA/ST Casting Studio Gent een persoonlijke auditie te doen. De Covid-19 maatregels zullen hierbij gerespecteerd worden.

Bekijk ook

Win twee abonnementen op Sooner!

Toon een belangrijk persoon in je leven dat je aan hem of aan haar denkt en schenk een …