‘Kom hier dat ik u kus’ en ‘Red Light’ in de prijzen op Nederlands Film Festival!

Vorig weekend ging op het Nederlands Film Festival Kom hier dat ik u kus in première en vrijdag viel de film er in de prijzen op het Grolsch Gouden Kalveren Gala.

Jaarlijks reikt de Kring van Nederlandse Filmjournalisten op het NFF de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek uit, en die ging dus naar Kom hier dat ik u kus.

De film ist een tragikomisch familiedrama van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden, gebaseerd op de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck, met o.a. Tanya Zabarylo, Tom Vermeir, Tijmen Govaerts, Valentijn Dhaenens en Wine Dierickx.

We bezochten vorig jaar de set:

De film vertelt het verhaal van Mona, de oudste dochter in een gezin waarvan de moeder op jonge leeftijd overlijdt. De film toont hoe Mona zich als kind, twintiger en dertiger een weg door het leven baant. Terwijl iedereen over haar heen loopt, probeert ze zich staande te houden in een wereld vol egotrippers en egoïsten.

Halina Reijn, Maaike Neuville en Carice van Houten spelen samen in de nieuwe VTM-reeks ‘Red Light’ @RV

Ook de serie Red Light, in regie van Wouter Bouvijn en Anke Blondé, mocht enkele prijzen in ontvangst nemen. Die van Beste Televisiedrama en van Beste Actrice Televisiedrama, die ging naar de Nederlandse actrice Halina Reijn. Zij speelt één van de hoofdrollen in de serie naast Carice Van Houten en Maaike Neuville.

Bij ons gaat Kom hier dat ik u kus in première op Film Fest Gent, bestel hier alvast je kaarten voor de vertoningen op 16, 18en 19 oktober.

Bekijk ook

Future Shocked in première!

Op 3 juni gaat Future Shocked in première, een Belgische documentaire over een voortdurend veranderende …