Home / Nieuws / Binnenkort / ‘Kom hier dat ik u kus’ in première op Film Fest Gent!

‘Kom hier dat ik u kus’ in première op Film Fest Gent!

Filmfest Gent maakte net de eerste titels bekend voor de komende editie. Kom hier dat ik u kus, de verfilming van het boek van Griet Op de Beeck, is daar één van.

Kom hier dat ik u kus is een film van Sabine Lubbe Bakker en Niels Van Koevoorden. Na hun internationaal bekroonde documentaire Ne me quitte pas (2013) verzamelde het Nederlands-Belgische regieduo dit keer een Vlaamse topcast met in de hoofdrol Tanya Zabarylo als Mona, bijgestaan door Tijmen Govaerts (Muidhond), Valentijn Dhaenens (De helaasheid der dingen), Tom Vermeir (Belgica) en Wine Dierickx (Smoorverliefd).

De verfilming van de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck is een tragikomisch familiedrama? De camera zit op de huid van Mona en volgt hoe zij – vaak ten koste van zichzelf – de gespannen banden in haar gezin tracht te zalven, na de onfortuinlijke dood van moederlief.

Wanneer haar vader al snel een nieuwe dame over de vloer laat komen, voelt Mona zich verantwoordelijk om het gezin niet opnieuw te laten instorten. Net als de roman is de film een beklijvende en pure karakterstudie.

Kom hier dat ik u kus zal eerst op het Nederlands Film Festival in Utrecht in première gaan, op 26 september. In oktober volgt dus de Belgische première op het Film Fest in Gent, dat loopt van 13 t.e.m. 24 oktober.

Bekijk ook

Koen De Bouw is Master van Filmfestival Oostende!

De eerste wintereditie van Filmfestival Oostende pakt uit met Koen De Bouw als Master en …