Home / Nieuws / Festivals / Koppel op kortfilmfestival!

Koppel op kortfilmfestival!

Zaterdag gaat Kortfilmfestival Leuven van start, waar onder andere het koppel Hyun Lories en Laura Van Haecke het tegen elkaar opneemt.

Hyun Lories won met Versailles op Film Fest Gent de publieksprijs voor beste Belgische kortfilm, Laura Van Haecke greep met Howling naast de prijs voor beste internationale kortfilm. Dit keer is het koppel geslecteerd in dezelfde categorie op het kortfilmfestival van Leuven, waar 24 kortfilms geselecteerd zijn in de Vlaamse competitie voor fictie.

Hyun werd de winnaar van de ACE Image Factory & The Fridge Publiekprijs voor Beste Belgische Kortfilm, hij kreeg een post-productie pakket ter waarde van 6500 euro, voor een volgend project.

De hoofdrol in Versailles is voor de Brusselse zangeres Salomé Dos Santos (Blu Samu), Anemone Valcke neemt de rol van vriendin op zich.

Howling gaat over de negenjarige Bo, die samen met haar moeder en haar halfzus Rani verhuist naar het platteland. De nieuwe omgeving van velden en boerderijen is maar saai en de zusjes kijken uit naar het weekend, wanneer hun vaders hen komen ophalen. Bo’s vader komt echter niet opdagen.

Met o.a. Natali Broods en Bo Van Langenhove.

Op Kortfilmfestival Leuven zijn dit jaar vijf films van voormalige VAF Wildcard winnaars te zien, twee films met een ticket naar Cannes en heel wat bekende namen voor en achter de camera. Tickets kan je hier boeken.

Bekijk ook

Adil & Bilall ontvangen Ensor voor Beste Internationale Doorbraak!

Van 18 tot en met 22 januari wordt er elke dag een Ensor uitgereikt tijdens …