Home / Nieuws / Festivals / Bekijk de Vlaamse kortfilms van het BSFF!

Bekijk de Vlaamse kortfilms van het BSFF!

In Brussel is gisteren het Brussels Internationaal Film Festival van start gegaan, maar ook op het Brussels Short Film Festival is er veel Belgisch talent te zien momenteel. Wij geven je graag wat meer info over de Vlaamse kortfilms die je kan gaan kijken. 

The Memory Shop
van Christiaan Neu, met Katelijne Damen en Lucas Van Den Eynde, vertelt het verhaal over een vrouw in het jaar 2036. Ze stapt “The Memory Shop” binnen om er een herinnering van haar dementerende echtgenoot te herbeleven, aan de hand van geavanceerde technologie.

In Melanie van Jacinta Agten, is een jonge vrouw (Femke Debeule) op zoek naar haar biologische vader. De nietsvermoedende spermadonor heet Patrik (Bruno Vanden Broecke) en heeft ondertussen zelf een gezin. Melanie bespiedt hen eerst en na grondig onderzoek van zijn online profiel, zoekt ze uiteindelijk contact.

Lieve van Vincent Groos gaat over de kersverse thuisverpleegster Lieve, die op haar bromfiets weer en wind trotseert om haar bejaarde patiënten bij te staan. Ze heeft een groot hart en wil haar best doen om de wensen van haar patiënten zo goed mogelijk te vervullen. De grootste uitdaging die haar nu te wachten staat, is haar eigen grenzen leren respecteren. De hoofdrollen zijn voor o.a. Joke Emmers, Sien Eggers en François Beukelaers.

De Passant van Pieter Coudyzer is dan weer een korte animatiefilm. Terwijl hij eigenlijk moet studeren, weet een scholier zich enkel op wat anders te concentreren: zijn buurmeisje.

Da Yie van Anthony Nti gaat over een vreemdeling (Goua Grovogui) die de opdracht krijgt om in Ghana kinderen te ronselen voor een risicovolle baan. Hij vindt er Prince en Mathilda en brengt die naar zijn bende…

In Loos van Tijo Westerhof en NathanVerhaeghe vertelt een moeder haar dochter een van haar pijnlijkste herinneringen, in de vorm van een sprookje. Met Maaike Neuville en Titus Devoogdt in de hoofdrollen.

Connected van Bram Van Landschoot gaat over eennieuwe manier van daten: virtual reality is de toekomst voor vrijgezellen die op zoek zijn naar meer. De nieuwe technologie geeft je de mogelijkheid om je avatar te personaliseren en op restaurant te gaan zonder dat je je huis uit moet. De cast bestaat uit o.a. Lauren Versnick, Oscar Willems, en Aza Declercq.

FKTF (French Kissing Tooth Fairy) van Aline Boyen: Tieners Maxime en haar beste vriendin Giulia concurreren met elkaar in een vreemd spel om hun seksuele ervaringen zo snel mogelijk te verbreden. Ze zetten elkaar steeds verder aan totdat Maxime, zonder het te beseffen, in een sexting-video belandt. Met een rol voor o.a. Christine Verheyden en Johan Terryn.

Nesting van Alex Verhaest gaat over een zwangere vrouw die de telefoontjes van haar zus negeert, wanneer die smeekt om hun stervende moeder op te zoeken. Ze verstopt zich in een smerig hotel, waar ze haar problemen met sigaretten uitrookt en met alcohol verdrinkt. Wanneer het hotelpersoneel het trauma waarvoor ze vlucht begint te weerspiegelen, beseft ze dat ze de confrontatie met haar verleden zal moeten aangaan. Cast: Hélène Devos, Valentijn Dhaenens en Els Deceukelier.

Belgian Blue is een korte docu van Yasmine Versteele, over een koe en haar kalf. Nutsdieren binnen een gigantische industrie, of wezens met gevoelens en rechten? Een andere blik op de veeteelt, een verhaal over het lot van koeien verteld door de dieren zelf.

In Graven van Tijs Torfs speelt Tom Audenaerteen doorgedraaide strandjutter, die om de zoveel tijd naar het strand om een put te graven.

 

Het BSFF loopt nog 12 september, meer info vind je hier

Bekijk ook

En de winnaars voor beste regisseur en scenarist zijn…

Op donderdag 15 oktober werden op het Film Fest Gent door Sabam for Culture prijzen uitgereikt …