Home / Nieuws / Festivals / Korte film ‘Stephanie’ van Leonardo Van Dijl geselecteerd voor de Officiële Kortfilmcompetitie van Cannes!

Korte film ‘Stephanie’ van Leonardo Van Dijl geselecteerd voor de Officiële Kortfilmcompetitie van Cannes!

Stephanie van Leonardo Van Dijl maakt deel uit van de Officiële Kortfilmcompetitie van het 73ste Festival van Cannes. De organisatie van het Festival van Cannes zal later bekendmaken hoe en wanneer de films uit de Kortfilmcompetitie vertoond zullen worden. De film zal zijn Belgische première beleven op de openingsavond van Leuven Kortfilmfestival op 5 december. 

Na Get Ripped en Umpire sluit Leonardo Van Dijl met Stephanie zijn trilogie af van korte films die allemaal de relatie tussen adolescent en coach onderzoeken. Van Dijl won in 2015 een VAF Wildcard met Umpire, tevens zijn eindwerk aan LUCA School of Arts over het misbruik van een veertienjarig tennistalent door haar coach. Met deze VAF Wildcard maakte Van Dijl vervolgens Stephanie, dat begeleid werd door Fien Troch (Home) en geproduceerd is door De Wereldvrede. Momenteel werkt hij ook in samenwerking met De Wereldvrede aan zijn langspeelfilmdebuut.

Leonardo Van Dijl over de selectie: “We hebben lang aan deze film gewerkt en ik heb dus weleens gedacht van Cannes, maar de officiële kortfilmcompetitie is niet echt iets waarvan je luidop durft te dromen. Het is fantastisch dat de kleine wereld van Stephanie de programmatoren wist te bekoren. Ik ben de fantastische cast en crew enorm dankbaar dat ze Stephanie mee een stem hebben gegeven en hoop dat de film ook andere mensen kan inspireren.”

Stephanie volgt een elfjarige gymnaste die zonet haar allereerste titel op een internationaal toernooi won. Samen met haar coach Patricia wordt ze achteraf overladen met felicitaties maar hoe meer ze geprezen wordt, hoe zwaarder de medaille begint te wegen.

De belangrijkste rollen worden vertolkt door gymnaste Charlotte Verwimp en Sofie Decleir (De Dag). Daniel Bouquet (Sound of Metal) stond achter de camera en Ludo Troch (Daens) deed de montage. Het geluid werd verzorgd door Yanna Soentjens, haar & make-up door Michelle Beeckman, kostuums door Ellen Blereau en de art director is Silke De Rycke.

Het scenario werd geschreven en vervolgens geregisseerd door Leonardo Van Dijl. De productie is van Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap voor De Wereldvrede en kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds. De festivaldistributie is in handen van Wouter Jansen van Square Eyes. Het Poolse New Europe Film Sales verzorgt de internationale verkoop. #stephanieshortfilm

Bekijk ook

Film met Koen De Bouw en Wim Delvoye genomineerd voor Festival van Venetië!

Het 77ste Festival van Venetië maakte vandaag de line-up bekend van haar komende editie in …