Kortfilm ‘BOS’ wint Oblique Grand Prix in Barcelona!

BOS, de vijfde kortfilm van Steffen Geypens, won dit weekend op de 22ste editie van het Mecal filmfestival te Barcelona de ‘Oblique Grand Prix’, de hoofdprijs in de ‘Oblicua’-competitie, voor de riskiest, most original and creative works. Een hele prestatie, zeker als je weet dat bij de geselecteerden ook Cannes, Sundance en Toronto genomineerden zaten.

 

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als postproducer op producties als Adorables, Emperor, Mother, Ce Magnifique Gâteau en The Devil’s Double, begon Steffen Geypens opnieuw te regisseren. Eerst de no-budget kortfilm Hold Back en twee jaar later met de steun van Vlaams Audiovisueel Fonds Silent Campine en tenslotte BOS, die vorig jaar in première ging op het Kortfilmfestival van Leuven. Daar werd hij genomineerd voor ‘De Keuze van Canvas’ en de Humo Award. Verder werd hij ook geselecteerd voor het BIFFF (Brussels International Fantastic Film Festival), dat jammer genoeg moest worden geannuleerd. Gelukkig startte het Mecal festival in Barcelona in laatste instantie nog een online alternatief op, waardoor BOS zijn een internationale première kon doorgaan én de ‘Oblique Grand Prix’ in de wacht kon slepen.

Momenteel werkt Steffen Geypens aan de ontwikkeling van zijn langspeelfilmdebuut in samenwerking met Caviar, een adaptatie van het boek ‘Val’ van Roderik Six. ‘We hebben vorig jaar de pitchronde van het VAF positief afgerond, het script heb ik ondertussen geschreven en dat zijn we nu aan het finetunen vooraleer we de volgende stap zetten. De film zal sterk in de lijn liggen van wat ik in BOS heb gedaan: donker, mysterieus en met een poëtische horror-insteek’, aldus Steffen Geypens.

Bekijk ook

VTM GO-reeks Vloglab krijgt een film!

De populariteit van de VTM GO-reeks Vloglab kent geen grenzen. De serie ging in première …