Home / Nieuws / Festivals / Kortfilm ‘The Memory Shop’ genomineerd op Cinequest Film and Creativity Festival te San José!

Kortfilm ‘The Memory Shop’ genomineerd op Cinequest Film and Creativity Festival te San José!

Katelijne Damen

De kortfilm The Memory Shop van Christiaan Neu is genomineerd voor de officiële kortfilmcompetitie voor de 30ste editie van het gerenommeerde Cinequest Film and Creativity Festival, één van de belangrijkste Amerikaanse festivals dat jaarlijks plaatsvindt in San José, de hoofdstad van Silicon Valley. Tevens behoort dit festival en haar kortfilmcompetitie tot één van de Academy Award Qualifying (Oscars) festivals. The Memory Shop zal er zijn Amerikaanse première beleven. Cinequest loopt van 3 tot 15 maart 2020. De prijzen worden tijdens de slotceremonie op 15 maart uitgereikt.

Lucas Van Den Eynde

In december werd The Memory Shop geselecteerd voor het Internationaal Kortfilmfestival Leuven, waar hij zijn nationale première had. Het is een Belgische kortfilm van 17 minuten, geregisseerd door Christiaan Neu. De cast bestaat uit hoofdrolspeelster Katelijne Damen, Lucas Van Den Eynde, Herman Gilis, Lena Suijkerbuijk en Spencer Bogaert.

Een dame (Katelijne Damen) treedt in het jaar 2036 de wereld van “The Mermory Shop” binnen, om er een herinnering van haar dementerende echtgenoot te herbeleven aan de hand van geavanceerde technologie. De film mengt science fiction met romantisch drama.

Het scenario werd  geschreven door Jean Ryckebosch (gebaseerd op een idee van Christiaan Neu) en geproduceerd door Veerle Appelmans voor het Brusselse productiehuis Vivi Film, met Viviane Vanfleteren als gedelegeerd producente. De film werd gecoproduceerd door De Mensen, en met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), de Belgische Taxshelter en het Programme Creatief Europa – Media van de Europese Unie.

Bekijk ook

Opnames gestart van ‘Dealer’, filmdebuut van Jeroen Perceval, met Ben Segers, Veerle Baetens en Bart Hollanders!

Op maandag 17 februari zijn de opnames gestart van Dealer, de debuutfilm van Jeroen Perceval, …