Kristof Hoornaert toont Geert Van Rampelberg en Natali Broods

De trailer die Oostendenaar Kristof Hoornaert voorstelt van zijn nieuwe kortfilm ‘The Fall’ heeft niets te maken met de gelijknamige Britse serie van Jakob Verbruggen.  Maar is niet minder intrigerend.  “The Fall’ is een project waar de regisseur al lang zit op te broeden. Het is wat hij zelf deel 2 van een trilogie noemt.  Deel 1 was ‚Kaïn’, waarmee Hoornaert destijds geselecteerd werd voor het Festival van Berlijn.  Ondanks die selectie kreeg hij voor ‚The Fall’ geen subsidie van het VAF.  En dus deed hij met maar zonder steun.  Met eigen geld.  En in heel weinig tijd. Met 2 grote acteurs.

Toen het duidelijk werd dat hij het zonder financiële steun zou moeten doen, trachtte hij uit te dokteren hoe het verder zou moeten.  En dus klopte hij aan bij de filmploeg met wie hij ‘Kaïn’ had gedraaid.  Ze zouden het snel doen.  Maar daarom niet minder goed.  De film duurt 17 minuten en bestaat uit slechts 6 shots.  Om die echt te laten werken, had hij acteurs nodig die een langere scène konden dragen.  En met Geert Van Rampelberg — binnenkort ook te zien in ‘De Behandeling’ — en Natali Broods — eerder dit jaar op de set van ‘Waste Land’, heeft hij twee zwaargewichten gevonden die de klus konden klaren.

Hoornaert zegt in zijn director’s statement dat die lange takes ook tot een zekere bezinning moeten leiden. Al lijkt zijn film alles in zich te hebben voor een thriller of een psychologisch drama, toch was het niet de intentie van de auteur om die toer op te gaan.  Geïnspireerd door Robert Bresson wil hij zo veel mogelijk wegblijven van de realiteit en vooral cinema maken.

De film gaat over wat er gebeurt met de mens als dat dun laagje beschaving wegvalt.  In de trailer, voel je de paniek al binnensluipen.

(foto’s Kris Dewitte)

KLIK HIER VOOR DE TRAILER

 

Bekijk ook

Streamz Academy zoekt aanstormend schrijftalent!

Streamz daagt iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor de …