Home / Nieuws / Lady Linn componeert filmmuziek voor ‘Café Derby’

Lady Linn componeert filmmuziek voor ‘Café Derby’

Songschrijfster Lady Linn kondigt met trots aan dat ze de muziek zal componeren voor de debuut langspeelfilm van Lenny Van Wesemael, ‘Café Derby’, waarvan vandaag trouwens de laatste draaidag plaatsvindt. Het is niet de eerste keer dat Lady Linn en regisseuse Lenny Van Wesemael samenwerken. Lenny regisseerde eerder ook al enkele videoclips van Lady Linn. ‘Café Derby’ is een productie van Menuet met o.a. Wim Opbrouck, Monic Hendrickx en Chloé Daxhelet en vertelt het het tragikomische verhaal van een lichtjes maar vrolijk gestoorde familie, die een café overneemt omdat de paus er in de buurt een mis komt opvoeren.  De film is los gebaseerd op waar gebeurde feiten.

 

Songschrijfster Lady Linn werd enkele jaren geleden bekend samen met haar groep The Magnificent Seven en de Eddy Grant cover ‘I don’t wanna dance’. Ze is razend enthousiast. “Toen ik het script las was ik direct verkocht en toen ik enkele weken geleden de eerste beelden zag, nog meer. Deze film inspireert me echt en het is een uitdaging om muziek te maken die de film nog meer tot zijn recht zal laten komen!”, aldus een enthousiaste Lady Linn.

 

Het verhaal van de film speelt zich af in het jaar 1985 en spitst zich in de eerste plaats toe op Georges, een geboren marktkramer, een rol die gespeeld wordt door Wim Opbrouck.  Als gedreven commerçant verkoopt hij alles, altijd, aan iedereen. Wanneer hij hoort dat de paus naar België komt, ruikt hij zijn kans. Naast het terrein waar tienduizenden gelovigen een openluchtmis zullen bijwonen, staat Café Derby te koop. Georges weet zeker dat hier een klein fortuin te verdienen valt. Maar zijn vrouw en vijf kinderen zijn niet meteen overtuigd. Het zou de zoveelste verhuis zijn in veel te korte tijd. Maar als Georges zijn zinnen op iets zet…

Naast Wim Opbrouck, Monic Hendrickx, de jonge Chloë Daxhelet en de hele bende jongeren die ook deel uitmaken van het grote gezin, zijn ook Ben Segers, Geert Van Rampelberg, Jan Decleir en Dirk Van Dijck in de film te zien.

De film kwam tot stand met de steun van het VAF Filmfonds, Screen Flanders, de Belgische Tax Shelter, Medialaan, Kinepolis Film Distribution, Lumière Publishing nv en Belgacom. Op 4 maart 2015 brengt Kinepolis Film Distribution de film in de bioscopen.

(foto’s van de facebookpagina van ‘Café Derby’)

Bekijk ook

‘Coureur’ fietst de bioscoopzalen binnen!

Vanaf woensdag 13 maart loopt ‘Coureur’ in de bioscoopzalen. Deze debuutfilm van Kenneth Mercken, gebaseerd …