‘Laissez bronzer les Cadavres’ naar Toronto. Belgische première in Namen.

We zijn niet de enigen die popelen om de nieuwste te zien van Hélène Cattet en Bruno Forzani. De makers van de gedurfde langspeelfilms ‘Amer’ (2009) en ‘L’étrange couleur des larmes de ton corps’ (2012) pakken dit keer uit met een vrije bewerking van het gelijknamige boek van Jean-Patrick Manchette en Jean-Pierre Bastid, met onder meer Elina Löwensohn in één van de hoofdrollen. En met een tagline die doet likkebaarden : ‘Too much is almost enough’. De eerste beelden van Manu Dacosse beloven waar voor het geld van een ticket. De vele duizenden toeschouwers op het Piazza Grande van het festival van Locarno konden begin deze maand als eerste proeven van deze Frans-Belgische neo-Western, de volgende gelukkigen situeren zich in het Canadese Toronto, waar de film binnenkort ook op het Festival te zien is, net als onder meer ‘Le fidèle’, in eigen land moeten we nog iets langer geduld oefenen.  De Belgische première is voorzien voor het Filmfestival van Namen. De Belgische bioscooprelease is gepland voor januari 2018.

Een visueel en absurd feest voor het oog, zo vermoeden we.  Maar er is ook wel degelijk een verhaal.  En dat gaat als volgt : In de zomerperiode aan de Middellandse Zee schuilt een gangsterbende onder leiding van Rhino na een roofoverval te hebben gepleegd ergens in een verlaten dorpje. Hun buit bedraagt 250 kilo goud. In hetzelfde dorpje is er ook een naar inspiratiezoekende kunstenares die er zich samen met enkele gelijkgestemden van de wereld heeft teruggetrokken en de plaats heeft overgenomen. Het bezoek van enkele ongenode gasten en twee agenten zullen dit paradijs veranderen in een waar slagveld. Meedogenloos en hallucinant !

Na enkele opvallende kortfilms zoals ‘Santos Palace’ (2006) en de langspeelfilms ‘Amer’ en ‘L’étrange couleur des larmes de ton corps’, is Laissez bronzer les cadavres de derde langspeelfilm van het Belgische duo Hélène Cattet en Bruno Forzani. Naast Elina Löwensohn zullen we onder meer volgende acteurs te zien krijgen in de film : Stéphane Ferrara, Hervé Sogne, Bernie Bonvoisin, Pierre Nisse, Marc Barbé en Michelangelo Marchese. De film is een productie van Anonymes Films (Eve Commenge, België) en Tobina Film (François Cognard, Frankrijk), kreeg steun van het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, en medewerking van Canal+, Ciné+ en BeTV. De internationale sales verzorgt Bac Films. Een release in de Belgische zalen staat gepland voor januari 2018.

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …