Home / Nieuws / Festivals / Le Motel & Antoine De Schuyter openen VIDEODROOM met nieuw audiovisueel concept!

Le Motel & Antoine De Schuyter openen VIDEODROOM met nieuw audiovisueel concept!

videodroom

De Brusselse producer Le Motel brengt samen met Antoine De Schuyter z’n nieuwste show in première in Vooruit op 9 oktober. Dat maakt het programma van de tweede editie van VIDEODROOM volledig. VIDEODROOM wordt georganiseerd door Film Fest Gent en Vooruit, en loopt van 9 tot en met 18 oktober. 

VIDEODROOM trapt z’n tweede editie af op 9 oktober, met de première van de nieuwe audiovisuele show van Le Motel. De Brusselse producer en grafisch ontwerper is bij het brede publiek bekend door z’n vele samenwerkingen met onder meer de Brusselse hiphopgod Roméo Elvis, de Italiaanse topproducer Clap!Clap! en recent nog de Brusselse rapper Veence Hanao, de geluidsarchitect achter het succes van Angèle.

Le Motel combineert zijn liefde voor etnische muziek met elementen uit footwork, hiphop, jazz en techno. Na een release op het Amerikaanse TAR, liet Le Motel via het in Nieuw-Zeeland gevestigde Cosmic Compositions ‘OKA’ op de wereld los. Het eclectische, op voodoo geïnspireerde album werd album van de week op BBC Radio 6. Op VIDEODROOM werkt Le Motel samen met beeldend kunstenaar Antoine De Schuyter en stelt hij meteen zijn nieuwe ​​audiovisuele show voor.

Ook deel van de openingsavond van het festival, op 9 oktober, zijn Corrupted, DTM Funk en AliA. Corrupted (Antwerpen) is support, en stelt tijdens VIDEODROOM een nieuw, zelfontworpen audiovisueel project voor: ‘Delusion’, een show met een forse portie beats, footwork en visuals. DTM Funk staat dan weer in voor de afterparty. Hij is een dj, curator en platenfreak die een tweewekelijks radioprogramma (Rhythm District) presenteert dat terecht de omschrijving “eclectisch” krijgt. Hij wordt bijgestaan door AliA, die uiterst gevarieerde en eclectische dj-sets draait, waarin ze soul en electronica vrolijk haasje over laat springen. Samen staan deze artiesten garant voor een knallende – en erg dansbare – openingsavond.

BELGISCHE PREMIÈRES, UNIEKE PROJECTEN

VIDEODROOM is een samenwerking tussen Film Fest Gent en Kunstencentrum Vooruit en is een volwaardig festival-binnen-het-festival waar kunst op het snijvlak tussen muziek, film en visuals hoogtij viert. VIDEODROOM brengt klinkende namen uit de (film-)muziekwereld naar Gent voor unieke en vaak eenmalige live scores bij bekende en minder bekende films. Om dat tiendaagse programma te realiseren, werken Film Fest Gent en Vooruit opnieuw samen met heel wat partners, zoals All Eyes On Hip Hop, GHOST, Metadrone, Europalia Romania en The Word.

VIDEODROOM loopt van 9 tot en met 18 oktober, in Vooruit.

Bekijk ook

Eerste Vlaamse Webserie voor kinderen!

Deze zomer springt iedereen op de fiets. In Cyclomax bedenken twee kinderen een game om …