Les racines de l’eau op de tweede FFO Night!

© Bart Baevegems

Op de tweede FFO Night, waar The man who sold his skin in première gaat, zal ook de winnaar van de Vlaamse kortfilmcompetitie getoond worden.

19 juni werd de Vlaamse kortfilmcompetitie gehouden op de eerste FFO Night, die werd gewonnen door Sarah Lederman. Ter gelegenheid van de tweede FFO Night op 24 juli wordt Les racines de l’eau opnieuw vertoond. Die avond zal ook het oscargenomineerde The Man Who Sold His Skin te zien zijn, in aanwezigheid van regisseur Kaouther Ben Hania en acteurs Yahya Mahayni en Koen De Bouw.

Les racines de l’eau kreeg de prijs voor ‘Beste Kortfilm’ van de jury, bestaande uit scenarist Angelo Tijssens, regisseur Cecilia Verheyden en actrices Emilie De Roo en Nora Dari.

 “Het is een film over vriendschap, over vrouwen, over tradities en ook over heel erg in het nu leven. Er is een zeker naïviteit, bij de makers, in de klankband én in de prachtige cinematografie die nooit geforceerd voelt, steeds echt en oprecht.” klonk het na de bekendmaking. In de film gaan twee jonge vrouwen op zoek naar wat hun joodse identiteit betekent door terug te grijpen naar eeuwenoude rituelen.

 

De andere genomineerden die in première gingen op de kortfilmcompetitie in Oostende waren Pilar van Yngwie Boley, J.J. Epping en Diana Van Houten, DIEKAT van Michiel Venmans, Dry Sea van Yves Bex en Bart Bossaert, Everything will be fine van Joachim DejongheOrphans of the city van Bülent Öztürk en Over the top van Justine Cappelle. Deze laatste zal ook vertoond worden op de tweede FFO Night.

Bestel hier je tickets als je bij de vertoning van de winnende kortfilm en de première van The man who sold his skin wil zijn.

Bekijk ook

Op de set van FOMO!

In april mochten we een bezoekje brengen op de set van FOMO, de film loopt …