Lieven Van Gils volgt Ward Verrijcken op als filmverslaggever bij VRT NWS!

Lieven Van Gils volgt vanaf het najaar de actualiteit rond films en series voor VRT NWS. Hij stapt in de voetsporen van Ward Verrijcken, die eind vorig jaar plots overleed. 

Lieven Van Gils zal vanaf september 2021 de brede verslaggeving en duiding van films, series en de fictiesector bij VRT NWS voor zijn rekening nemen. Tot enkele maanden geleden was die job in handen van Ward Verrijcken, ook bekend als FilmWard, die helaas in oktober overleed.

Van Gils maakte al verschillende programma’s voor de nieuwsdienst, hij zal zich de volgende maanden voorbereiden op zijn nieuwe functie en zich verder verdiepen in de film- en fictiewereld.

Lieven Van Gils: Ik begin hieraan met een dubbel gevoel. Ik ben blij dat ik mij ga kunnen onderdompelen in de wereld van de film, een oude liefde die altijd dichtbij is gebleven. Maar ik was liever nooit in de plaats gekomen van onze dierbare collega en vriend Ward Verrijcken. Ik mis hem. Wij missen hem. Ik neem hem mee op mijn pad en zie het als een grote eer dat ik zijn werk mag verder zetten.” 

Ondertussen werkt Lieven Van Gils ook nog aan een aantal projecten waaronder Het Scheldepeloton, een zesdelige wielerdocumentaire voor Canvas. Vanaf september maakt hij dan deel uit van de cultuurredactie van VRT NWS. 

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …