Line Pillet en haar overpeinzingen bij de overgang (2016 – 2017)

Van dag één al geloven we in haar, geloven we haar.  Een actrice die hét heeft.  Je ziet dat meteen.  Bepaalde mensen lijken er niets voor te moeten doen.  Als je Line Pillet op het scherm ziet, dan voel je je ertoe aangetrokken.  Zo werkt dat. Dat is magie.  Dat is naturel.  Als nobele onbekende versierde ze destijds de hoofdrol in ‘Little Black Spiders’ van Patrice Toye.  En of we haar nu terugzagen in kort, lang of breed werk, we wisten en we weten : Line Pillet komt vroeg of laat met een filmrol naar buiten waarmee ze prijzen wint en massa’s tickets verkoopt.  Let op onze woorden.   Maar let eerst op haar woorden, want ze heeft onze nieuwjaarsvragen beantwoord.

1)Was 2016 een goed filmjaar voor u en voor de Belgische film en waarom of waarom niet?

2016 was een goed filmjaar voor mij omdat ik na mijn debuut ‘Little Black Spiders’ opnieuw de kans kreeg om een hoofdrol te vertolken in een langspeelfilm. Hugo Van Laere liet me in de huid kruipen van een jonge kinesist. Hoogtepunten in de Belgische film waren voor mij van het debuut van Robin Pront en Kevin Meul en de nieuwste film van Fien Troch. Verder heb ik ook genoten van ‘Le tout nouveau testament’, ‘Problemski Hotel’ en de intrigerende prent ‘Galloping Mind’.

 

Op de set van ‘Alleen Eline’ (© Frederik Beyens)

2) Wat zijn uw filmplannen voor 2017?

De opnames van ‘Alleen Eline’ zijn nog maar net achter de rug dus daarvan moet ik eerst even bekomen. Erna stort ik me op eigen projecten en een filmproject waarover ik helaas nog niet veel kwijt kan.

Uit ‘Naked Heartland’, een kortfilm van © Willy Vanderperre

3) Wie waren voor u de figuren van het jaar op filmvlak (Vlaanderen, België…)? (dat kunnen acteurs, producers, regisseurs, scenaristen, D.O.P’s, gaffers of om het even wie zijn uit de filmwereld)

Fien Troch, Robin Pront en Jan Bijvoet.

4) Wie worden voor u de figuren van volgend jaar?

Omdat ik een voorliefde koester voor debutanten ga ik voornamelijk deze jonge garde regisseurs in de gaten houden: Wannes Destoop, Gilles Coulier, Dries Vos, Senne Dehandschutter, Lukas Dhont en Bert Scholiers.

5) Welke vraag zou u zelf gesteld willen krijgen aan het begin van 2017 en wat zou u er op antwoorden?

Of ik deel mag uitmaken van een alternatieve inhoudelijk sterke film. Ik voel tevens het verlangen me nog eens in een rol te verdiepen waarbij ik als actrice ingrijpend kan transformeren. Misschien ook een keer in een andere taal, dat zou verfrissend zijn. Liefst in het Frans omdat ik dat poëtisch vind.

6) Is er een vraag die je aan iemand uit de Vlaamse filmwereld gesteld zou willen zien? Zo ja, welke?

Algemeen stel ik me de vraag waarom er zo weinig vrouwelijke hoofdpersonages zijn in de Vlaamse film.

 

Zie ook :

 

Op de set van ‘Alleen Eline’ (© Frederik Beyens)

Bekijk ook

VTM GO-reeks Vloglab krijgt een film!

De populariteit van de VTM GO-reeks Vloglab kent geen grenzen. De serie ging in première …