Home / Nieuws / In de zalen / Line Pillet en Simon Patoor tonen Belgische fictie

Line Pillet en Simon Patoor tonen Belgische fictie

Regisseur Simon Patoor en actrice Line Pillet lanceren op 5 februari het cinemaplatform Because we are visual. in De Studio in Antwerpen. Op het menu: Belgische fictie van gevestigde en beginnende filmmakers.Op 5 februari gooien ze vanaf 20u de deuren open voor iedereen met een hart voor cinema en informeren ze de bezoekers over hun toekomstplannen, programmatie en visie. De avond start met de vertoning van twee films van beginnende cineasten.

Op het programma staat de kortfilm ‘Do You know What Love Is’ van Leni Huyge waarin onze internetgeneratie en collectieve zoektocht naar liefde wordt geschetst. Daarna komt de experimentele film ‘Because we are visual’ van regisseurs Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes aan bod, een eigenzinnig collage van videodagboeken uit 2010 waarin de hunkering naar liefde en menselijk contact wordt afgebeeld. Achteraf komen de stichters en een aantal experts uit de filmsector aan het woord. De plaatsen zijn beperkt.  De vertoning van 20 uur vanavond is uitverkocht, maar om 22u30 zijn er nog plaatsen.  En morgen om 14 uur worden de films nog eens vertoond.

Because we are visual toont voortaan iedere week op maandag weinig gezien Belgisch filmwerk.  De komende week krijg je er onder meer films van Benny Vandendriessche, Wim Vandekeybus en Fabrice Du Welz te zien.

Bekijk ook

Twee premières in één klap!

Woensdag waren er op het Film Fest Gent twee premières, van I am Greta met klimaatactivisten …