Home / Nieuws / Interviews / Locatiescout Wim Steeman

Locatiescout Wim Steeman

De slagerij en de kapelletjes uit ‘Allez, Eddy!’, de rondepunten uit de films van Felix Van Groeningen, de rijwoning uit ‘Groenten uit Balen’, de boerderij uit ‘Rundskop’, de school uit ‘Blueberry Hill’, het feestzaaltje uit ‘Het Varken van Madonna’, het appartement uit ‘The Invader’, en ga zo maar door.  Het zijn plekjes die de films maken tot wat ze zijn.  En het zijn dit soort plekjes waar een locatiescout naar op zoek moet.  Cinevox zet eventjes zo’n locatiescout in de kijker : Wim Steeman uit Brugge en ook wel een beetje uit Afrika.  Hij zocht veel van de mooie plekjes uit ‘Allez, Eddy!’ en ook voor de nieuwste van Felix Van Groeningen heeft hij tal van unieke locaties gevonden die voortaan plekken met een geschiedenis worden.  Het gesprek is gefilmd, dus hoeft u alleen maar op de rubrieken te klikken om te horen en te zien wat Wim Steeman te zeggen heeft.

1° LOCATIESCOUT : Hier vertelt Wim hoe hij locatiescout is geworden en wat zijn job juist inhoudt. Klik hier om het filmpje te zien.

2° PRODUCTIELEIDING : Een locatiescout combineert vaak het werk van locatiescout met dat van productieleider.  Wim vertelt je waarom.  Klik hier om het filmpje te zien.

3° BUITENLANDSE PRODUCTIES : Mooie plekjes genoeg in België.  Maar dat weten ze in het buitenland niet.  Er worden weinig buitenlandse films in België gedraaid.  Hoewel, stilaan zijn het er meer.  Wim vertelt er je alles over.  Klik hier om het filmpje te zien.

4° THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN : Eén van de films waarvoor Wim de locaties mocht zoeken was de nieuwste film van Felix Van Groeningen. Hier vertelt hij welke plekjes hij zocht.  Klik hier om het filmpje te zien.

5° ‘N’ van PETER KRÜGER : Wim Steeman zat de voorbije maanden vaak met Peter Krüger (‘Antwerpen Centraal’) in Afrika om er aan de documentaire ‘N’ te werken. Wat, hoe en waar, dat vertelt hij hier.  Klik hier om het filmpje te zien.

Location Flanders is een organisatie van het VAF die ervoor zorgt dat binnen-en buitenlandse filmmakers makkelijker mooie plekken vinden in onze dorpen en steden waar ze kunnen filmen.  Op de site van de Location Flanders zijn tal van die mooie plekken te bezichtigen.  Je ziet ook elke dag wie waar in Vlaanderen aan het filmen is.

Bekijk hier de site van Location Flanders

Bekijk ook

Peter-Van-Den-Begin-Cinevox

The Barefoot Emperor haalde 25e festivalselectie!

Op vrijdag 25 september opent The Barefoot Emperor het Odessa Film Festival in Oekraïne. Voor het …