Home / Nieuws / Interviews / Lukas Dhont over ‘Girl’: “Als mensen nu niet naar de cinema gaan, weet ik het ook niet meer”

Lukas Dhont over ‘Girl’: “Als mensen nu niet naar de cinema gaan, weet ik het ook niet meer”

(foto KVdm - Cinevox)

U moet al onder een steen geleefd hebben om het niet te weten: deze week opende ‘Girl’ het filmfestival van Gent. Na een regen van staande ovaties, vijfsterrenrecensies en awards kwamen Lukas Dhont en de zijnen thuis in Gent. Met maar één wens: heel Vlaanderen naar de cinema krijgen, en hen met waterige ogen weer achterlaten.

Hij is jong, ongelooflijk getalenteerd, de nieuwe crush van heel wat meisjes én jongens, en nog sympathiek ook. Er zijn genoeg redenen om jaloers te zijn op Lukas Dhont en de debuutfilm die hij voor elkaar kreeg, maar de waarheid is dat je hem alle lof in de wereld gunt. Net zo bescheiden als hij samen met zijn cast en crew op de regenboogloper schuifelde, was hij tijdens het gesprek dat we enkele weken ervoor met hem hadden. Over de danswereld, Cannes, vader-dochterrelaties, het fenomeen Victor Polster en queer cinema anno 2018. En dat u verdomme naar de cinema moet, voor die release 17 oktober.

 

 

 

Bekijk ook

Box Office Prijs voor F.C.De Kampioenen 4: Viva Boma!

F.C. De Kampioenen: Viva Boma!, geregisseerd door Jan Verheyen, wint de Box Office Award in …