Home / Nieuws / Lumière cinema bij je thuis!

Lumière cinema bij je thuis!

Gezien de Lumière stadsbioscopen (Lumière Brugge, Lumière Antwerpen en Cinema Cartoon’s) de deuren sluiten t/m 3 april, bieden zij hun publiek graag een online alternatief aan: Lumière cinema bij je thuis.

Via hun platform (www.lumierefilms.be) koopt u voor € 8 een digitaal filmticket. Zo zal About Endlessness in exclusieve avant-première te zien zijn. Ook La Vérité, J’ai Perdu Mon Corps, Cleo, Woman, Mathias & Maxime, System Crasher; A White, White Day, The Barefoot Emperor, en de familiefilms Marona, De club van de lelijke kinderen; Het varken, de vos en de molen en Choums Odyssee kunt u bij u thuis bekijken. Het aanbod wordt de komende dagen geüpload en flink uitgebreid met films die in hun zalen spelen, speelden of binnenkort gingen spelen.

LA VÉRITÉ
Hirokazu Kore-eda (‘Shoplifters’) ruilt de Japanse kersenbloesems en landschappen in voor een statig herenhuis in Parijs. Daar publiceert Fabienne, een Franse filmster op leeftijd, haar memoires. Dat ze daarin af en toe een loopje neemt met de waarheid zorgt voor een vaak even bittere als hilarische confrontatie met haar dochter en andere naasten. Met schitterende acteerprestaties van Catherine Deneuve en Juliette Binoche.

ABOUT ENDLESSNESS (exclusieve avant-première)
Met ‘About Endlessness’ vult Roy Andersson zijn oeuvre aan met een reflectie over het menselijke leven in al zijn schoonheid en wreedheid, zijn pracht en banaliteit. Volledig in gekende stijl rijgt Andersson de melancholische vignetten, met bleek-belichte settingen en met obsessieve kadrering, aan elkaar. Winnaar van de Zilveren Leeuw op het filmfestival van Venetië.

 

A WHITE, WHITE DAY
Het vermoeden dat zijn overleden vrouw een affaire had, geeft een stevige wending aan Ingimundurs rouwproces en voedt zijn steeds meer onvoorspelbaar wordend gedrag.

 

MATTHIAS ET MAXIME
Xavier Dolan, de Canadese wonderboy, die als 20-jarige meerder prijzen won in Cannes voor ‘J’ai tué ma mère’, is al toe aan zijn achtste film. Jeugdvrienden Matthias en Maxim kussen elkaar tijdens de opnames van een kortfilm. Een schijnbaar onschuldige zoen die hun levens overhoop haalt en het evenwicht binnen hun vriendenkring verstoort.

 

 

J’AI PERDU MON CORPS
Jérémy Clapin kreeg een welverdiende Oscarnominatie voor zijn eerste langspeler, nadat hij in Cannes al de Grand Prix de la Semaine de la Critique en in Annecy de Cristal du Meilleur Long-Métrage won! Een afgehakte hand van een jongeman baant zich een weg door Parijs en haalt herinneringen op aan het leven met haar lichaam. Met als hoogtepunt de wonderbaarlijke ontmoeting met Gabrielle…

WOMAN
2000 vrouwen uit 50 verschillende landen werden voor de camera gehaald om op één vraag te antwoorden: wat betekent het om vrouw te zijn? Het resultaat is een onnoemelijk intiem portret waar geen taboes uit de weg worden gegaan. Wegkijken doe je niet.

 

 

SYSTEM CRASHER
De negenjarige Benni hunkert naar een warm en permanent thuis, maar door een jeugdtrauma is ze onhandelbaar. Haar laatste hoop is de jonge anti-agressiecoach Micha.

 

 

THE BAREFOOT EMPEROR
Kafka meets Monty Python in deze politieke satire. ‘King of the Belgians’ Nicolas III raakt gewond in een re-enactment. Na zijn ontwaken blijkt zijn koninkrijk geïmplodeerd te zijn en wordt er een nieuw Europa geïnstalleerd. Nicolas wordt opgevoerd als nieuwe keizer, maar die is het beu dat anderen zijn lot bepalen.

 

 

ALL OF US
Psychologe Els start een gespreksgroep voor terminale kankerpatiënten, maar door haar weinige ervaring neemt deelnemer Cathy al snel het roer over. Samen met de andere leden begint ze haar toekomstplannen vorm te geven. Zelf beslist Cathy om haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar ze heeft een plan.

 

CLEO
Dit debuut van Eva Cools won in Rome de prijs voor Beste Debuutfilm, actrice Anna Franziska Jäger werd bekroond met de Rising Star Award en Yolande Moreau ontving de Magritte voor Beste Actrice in een Bijrol. Soundtrack van Mauro Pawlowski.

 

FAMILIEFILMS

MARONA
De kleine hond Marona wordt aangereden door een auto en mijmert over haar leven. Een kleurrijke film, geanimeerd door de Roemeense Anca Damian en met prachtige tekeningen van Belgische striptekenaar Brecht Evens.

 

DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN
President Isimo wil geen lelijke mensen meer in zijn land zien. Paul ontsnapt en richt ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op, samen met het mooiste meisje van zijn klas, Sara. Zij binden de strijd aan met de president en zullen proberen de andere kinderen te bevrijden.

 

 

HET VARKEN, DE VOS & DE MOLEN
Boven op de berg woont een klein varkentje met zijn papa. Rond de bergtop zweeft een dreigende zwarte wolk. Wanneer papa op pad gaat om die boosdoener te verjagen, blijft het varkentje alleen achter.

 

CHOUMS ODYSSEE
Terwijl de storm raast over het moeras, komt uiltje Choum uit het ei gekropen en wordt meteen uit het nest geblazen. Met een extra ei op de rug, trippelt Choum het moerasbos in, vastbesloten om een moeder te vinden voor hem en het ei.

 

Bekijk ook

Adil & Bilall ontvangen Ensor voor Beste Internationale Doorbraak!

Van 18 tot en met 22 januari wordt er elke dag een Ensor uitgereikt tijdens …