Maïmouna Badjie over Duyster!

Vanaf vandaag is Duyster overal verkrijgbaar.

Op 30 oktober ging Duyster in première op het Razer Reel Film Festival. Regisseurs Thomas Vanbrabant en Jordi Ostir zetten daarmee hun film meteen op de kaart. De horrorfilm was eerder al te bekijken bij Proximus Pickx, maar vanaf vandaag is hij ook verkrijgbaar via Telenet en als dvd of blu-ray.

Duyster is het regiedebuut van Vanbrabant en Ostir. Vanbrabant schreef daarvoor het scenario, Ostir is dan weer bekend van de horrorpodcast Klokslag 12. Meteen koos het duo voor hun eerste langspeler voor een genrefilm. Het resultaat is de eerste found footage horrorfilm in de geschiedenis van de Vlaamse cinema. Daarin gaan drie studenten op zoek naar het verhaal achter de verdwijning van Johannes Duyster, een Antwerpse stadsbeul uit de 17de eeuw.

Naast grote namen als Stefaan Degand en Sven De Ridder, schitteren vooral ook enkele rijzende sterren in deze film. Naast Louise Bergez, Charles De Meester en Tristan Feyten vertolkt ook Maïmouna Badjie (Gyre, Panna) een belangrijke rol. Tijdens De Jamies op Filmfestival Oostende vertelde ze ons daar al wat meer over.

Inmiddels won Duyster prijzen op verschillende horrorfestivals, waaronder Buried Alive Horror Film Festival, DarkVeins Horror Fest en Hauted House Fear Fest. Daarnaast werd de film geselecteerd voor onder meer Fantasporto, Razor Reel Film Festival en Buenos Aires Rojo Sangre.

Een aanrader om in huis te halen of te streamen dus. Bestel hier je exemplaar op dvd of blu-ray, of kijk via Telenet of Proximus Pickx. Wie Duyster graag nog op het grote scherm wil zien, kan daarvoor deze zomer terecht bij Flagey in Brussel. 

Bekijk ook

Cinevillepas gelanceerd!

De Cinevillepas is gelanceerd in drie onafhankelijke bioscopen in Brussel en anderen volgen binnenkort. De …