‘Marina’ en ‘Het Vonnis’ op 1 en 2 in Vlaamse bioscopen

De Vlaamse bioscoopbezoeker omarmt de Vlaamse film; zowel ‘Marina’ van Stijn Coninx als ‘Het Vonnis’ van Jan Verheyen scoren bijzonder hoog in de box-officelijsten.  Beide films slagen er in om een nummer 1 en 2 te bekleden in de Vlaamse bezoekerscijfers.

Het afgelopen weekend was een absolute topper voor de Vlaamse filmliefhebber.  ‘Marina’ van Stijn Coninx lokte de voorbije drie dagen 41.367 bezoekers naar de bioscoop en staat hiermee stevig op nummer 1 in Vlaanderen.   ‘Het Vonnis’ van Jan Verheyen haalde – ook gedurende de laatste drie dagen, maar wel in zijn 4de speelweek – 27.157 bezoekers en bekleedt hiermee de tweede plaats van de Vlaamse bezoekersaantallen.  Nooit eerder stonden twee Vlaamse films tegelijkertijd op de twee eerste plaatsen van de box-office lijsten in Vlaanderen. Aldus een bericht van KFD.

Of het bericht klopt of niet, hebben wij nog niet kunnen nagaan, maar feit is dat beide films het inderdaad goed doen aan de kassa. De mensen willen de films zien.  En dat is goed nieuws voor de Vlaamse film. Want festivalsuccessen en goeie kritieken is één ding, maar de cijfers houden de industrie draaiende.  Er moet met andere woorden van alles wat zijn.

‘Het Vonnis’ gaat morgen zijn vijfde speelweek in en ondervindt blijkbaar vrijwel geen concurrentie van ‘Marina’ die vorige woensdag van start ging.  Integendeel, beide films van eigen bodem scoren een pak beter dan de huidig geprogrammeerde Amerikaanse blockbusters.

‘Marina’ vertelt het grote verhaal van een jonge man tegen de achtergrond van de massale Italiaanse migratie naar België in de jaren ’50.  De film startte op 6 november en haalde ondertussen 77.400 bezoekers.

‘Het Vonnis’ is sinds 9 oktober in de bioscoopzalen en haalde inmiddels 292.600 bezoekers.

Zowel ‘Het Vonnis’ als ‘Marina’ zijn producties van Peter Bouckaert voor Eyeworks.  Beide films worden verdeeld door KFD (Kinepolis Film Distribution) en konden rekenen op steun van o.a. het VAF.

Bekijk ook

Lukas Dhont naar de Oscars!!

Close van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Speelfilm. Dat maakte …