Marthe Schneider en Vincent Van Sande over Glad ijs!

© Bart Baevegems

Vanaf vandaag is Glad ijs te bingen op Streamz. Naast Koen De Bouw en Lucas Van den Eynde is er ook veel jong talent in de cast.

De VTM-reeks Glad ijs is vanaf 16 juni te zien op Streamz. De serie is een combinatie van humor en suspense, in een authentieke Kempische setting met onmisbare sappige dialecten en filmische decors.

In Glad ijs volgen we Phil “Frisco” Druyts, een hardwerkende selfmade man die extreem populair is onder zijn werknemers, maar onwetend is over alles wat er gebeurt in zijn eigen familie. Zijn levenswerk verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer zijn vrouw en oudste zoon zijn ijsroom fabriek achter zijn rug verkopen. Wanneer Phil ontvoerd wordt staat het hele land in rep en roer.

Marthe Schneider speelt de dochter van de ijsfabrikant, gespeeld door Lucas Van den Eynde. Vincent Van Sande is de criminele zoon van Koen De Bouw en Barbara Sarafian.

De makers strikten daarnaast nog een hilarische ensemblecast met o.a. Viv Van Dingenen, Luk Wyns, Lize Feryn, Laurence Roothooft, Peter Van den Eede, Jan Hammenecker, Nico Sturm, Ward Kerremans, Tiny Bertels, Jennifer Heylen en Tijs Vanneste

De serie werd geregiseerd door Raf Reyntjens (Déja Vu) & Koen Van Sande (16+ en De Vijfhoek). Van Sande nam samen met Jacques Boon (Souvenir) en Daniel Lambo (Duts) ook het scenario voor zijn rekening.

Vanaf 16 juni is de volledige reeks beschikbaar op Streamz en Streamz+ en later bij VTM. De Slag om de Schelde kan je nu gaan bekijken in de Nederlandse bioscopen, de film zal later te zien zijn op Netflix.

Bekijk ook

Sfeerverslag van FFO Nights 2!

Op 24 juli vond in Oostende de tweede FFO Night plaats, de aanwezigen genoten met …