Matteo Simoni over Rookie!

Rookie gaat vandaag in première op de derde FFO Night van Filmfestival Oostende, 6 en 7 september kan je hem gaan bekijken op Brussels International Film Festival en vanaf 8 september draait hij in alle zalen.

Rookie is het speelfilmdebuut van regisseur Lieven Van Baelen. De hoofdrollen worden vertolkt door Matteo Simoni, Veerle Baetens en Valentijn Braeckman. In de supporting roles zien we Stefaan Degand, Tibo Vandenborre & Bjarne Devolder.

Rookie volgt het verhaal van Nicky (Matteo Simoni), een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij slaagt er niet in dit nieuwe leven te aanvaarden en zoekt steun om een frisse start te nemen bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman). Maar de roep van adrenaline en kicks steekt al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog te beleven. Het wordt al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is.

Op 6 september kan je naar de Cinevox Happening van Rookie met Q&A of bestel hier je tickets voor de vertoningen op het BRIFF. Vanaf de 8e kan je in alle zalen terecht.

The Racer kan je o.a. bekijken op Netflix of Sooner, Zillion wordt in 2022 in de zalen verwacht.

Bekijk ook

2 Belgische wereldpremières op 1 avond!

Gisterenavond kleurde Cannes eventjes zwart-geel-rood. Op het programma stonden de wereldpremière van maar liefst twee …