Home / Nieuws / Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens in VRT-reeks!

Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens in VRT-reeks!

(foto KVdm - Cinevox)

Gisteren lekte het nieuws uit dat Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens zullen samenspelen in Lockdown, een reeks voor Eén.

De twee spelen enkel mee in de kortfilm van Robin Pront (D’Ardennen), want de twaalf afleveringen vertellen telkens een ander verhaal in de bezoekruimte van een gevangenis. Matthias Schoenaerts zou in de huid kruipen van een gevangene die bezoek krijgt van zijn vriendin, gespeeld door Veerle Baetens. De actrice zou onherkenbaar zijn in de reeks, omdat het personage verminkt is.

De reeks is een idee van Gilles Coulier (Cargo) en Maarten Moerkerke (13 Geboden), die een coronaproof idee bedachten door twee acteurs langs elk één kant van een raam te zetten. Ze regisseren zelf ook elk één aflevering.

Dat Matthias tijd heeft om Hollywood in te ruilen voor de Reyerslaan, is een geluk bij een ongeluk. “Door corona konden een aantal mensen samengebracht worden, die we anders niet zouden samenkrijgen”, zegt Moerkerke. “Doordat het maar om één draaidag gaat, moesten we ook aan niemand vragen om de agenda een hele maand vrij te houden.”

Schoenaerts scoort momenteel wereldwijd heel goed op Netflix met de film The old guard. De internationale website IMDb heeft een wekelijkse ranglijst van acteurs, die wordt gemaakt aan de hand van hoeveel keer een profiel bezocht wordt. Op die manier steeg hij de week na de release maar liefst 145 plaatsen en haalde hij plots de top 20. Hij stond zo op de zeventiende plaats, tegenspeelster Charlize Theron op de 3e.

Lockdown zal in november te zien zijn op Eén.

Bekijk ook

Speciale vermelding voor Retrospekt op Brussels International Film Festival!

Zonet vond de slotceremonie plaats voor de derde editie van het Brussels International Film Festival. …