Matthias Schoenaerts speelt naast Meryl Streep in nieuwe Netflix-film

Matthias Schoenaerts (foto KVdm - Cinevox)

Matthias Schoenaerts grijpt al langer naar grote rollen in het buitenland, met de hoofdrol in ‘Kursk’ als meest recente wapenfeit. Intussen werd bekendgemaakt dat hij ook zal meespelen in ‘The Laundromat’, een Amerikaanse film die regisseur Steven Soderbergh momenteel draait voor Netflix.

Prestigieuze namen als Meryl Streep, Antonio Banderas en Gary Oldman met onze eigen Matthias Schoenaerts er pal onder – het blijft toch even kicken. Regisseur Steven Soderbergh vervolledigde met hem de sterrencast voor ‘The Laundromat’, een Netflix-productie over de Panama Papers. Daarvoor baseerde hij zich op het boek van onderzoeksjournalist Jake Bernstein, die het schandaal vol fraude en belastingontdekking haarfijn fileert.

Voorlopig is het nog niet geweten welke rol Schoenaerts zal vertolken, wel zou het David Schwimmer zijn die de hoofdrol wegkaapt. Hem de pannen van het dak zien spelen kan binnenkort wel in ‘Kursk’, die andere grote productie waarin hij de held in een duikbootdrama speelt. Wij polsten bij Thomas Vinterberg vorige week al waarom hij Schoenaerts zo graag op de set heeft, en kregen een waterval van complimenten als antwoord. Lees het interview hier.

Bekijk ook

Bekijk La dernière tentation des Belges!

La dernière tentation des Belges van enfant terrible Jan Bucquoy is nu beschikbaar op myLum. …