Home / Nieuws / Binnenkort / Matthias Schoenaerts vedette en France

Matthias Schoenaerts vedette en France

Matthias Schoenaerts (RundskopLoft) zal aan de zijde van de Franse topactrice Marion Cotillard de hoofdrol vertolken in de nieuwe Jacques Audiard film Un goût de rouille et d’os.

Er werd al gefluisterd dat hij een belangrijke rol zou gaan spelen in Frankrijk, maar dat het meteen zo’n voltreffer zou zijn, had niemand durven dromen.  Meteen aan de slag met de meest vernieuwende en verrassende Franse regisseur van het moment en aan de zijde dan nog van de grootste Franse vrouwelijke ster van het moment.
Oscarwinnares  Marion Cotillard is o.a. bekend van haar vertolking in ‘Inception’ (Christopher Nolan) en ‘Midnight in Paris’ (Woody Allen). Regisseur Jacques Audiard is één van de belangrijkste Franse cineasten van het moment. Eerder maakte hij al ‘Sur Mes Lèvres’ , ‘De battre mon coeur s’est arrêté’ en won hij met ‘Un Prophète’ de Grand Prix in Cannes in 2009.

Zowel voor Matthias Schoenaerts als voor Marion Cotillard is dit de eerste samenwerking met de Franse grootmeester.

De opnames van ‘Un goût de rouille et d’os’ starten in september en de film wordt verwacht midden 2012. De Franse producent van de film produceerde naast de vorige films van Audiard onder andere ook het Europese kassucces Des hommes et des dieux ‘(2010). De Belgische co-producent van ‘Un goût de rouille et d’os’ is Les Films du Fleuve van de gebroeders Jean-Pierre en Luc Dardenne.
De Benelux distributeur is Lumière.

Bekijk ook

Win de dvd van Ensor-winnaar De Patrick!

Gisteren werden de Vlaamse Oscars uitgereikt in Oostende, De Patrick was de absolute winnaar van De …