Michaël Pas leest Kopfkino Stories voor!

Michael Pas

Kopfkino Stories is een initiatief van Peter Van Riet en Mattias Goovaerts. Ze leerden elkaar kennen tijdens een improvisatieoptreden van FUS en besloten nadien om te experimenteren met verhaal en muziek. Het resultaat is een collectie filmische genreverhalen met veel sfeer, humor en twist. Eerst stevig getest voor een live publiek en nadien online te beluisteren als podcast met de vertelstem van Michaël Pas.

Peter van Riet en Mattias Goovaerts

Peter Van Riet studeerde in 2009 af aan LUCA school of arts – Lemmens. Hierna begon hij met lesgeven en werkte als componist/muzikant mee aan verschillende kortfilms en luisterspelen. Internationaal gooide hij hoge ogen met zijn compositie voor het luisterspel van Locke & Key.

Mattias Goovaerts behaalde in 2011 zijn Master Audiovisuele Kunsten Schrijven aan het RITCS en ging daarna als scenarist aan de slag voor verschillende televisiereeksen. Hij werkte ondermeer mee aan Hoodie, ‘Loslopend Wild’, Hoe Zal Ik Het Zeggen en Wat Als. Momenteel ontwikkelt hij een eigen reeks voor Sputnik Media.

Michaël Pas was slechts veertien toen hij in 1980 reeds debuteerde in De Witte Van Sichem van Robbe De Hert.Daarna was hij niet meer te stuiten. Hij speelde in films als Crazy Love van Dominique Deruddere en werkte opnieuw samen met Robbe De Hert in Blueberry Hill en Brylcream Boulevard. We zagen hem in Eline Vere van Harry Kümel, Boys van Jan Verheyen, Left Luggage van Jeroen Krabbé, Daens van Stijn Coninx en Antonia van Marleen Gorris. Deze twee laatste films waren goed voor een Oscarnominatie. Tussendoor zagen we Michaël Pas in ontelbaar veel series in evenveel verschillende rollen, zo ook als Old Jerôme in Nyphomaniac: Vol. II, een film van niemand minder dan Lars von Trier.

“Kopfkino is een Duits woord. Letterlijk vertaald wil het zeggen hoofdcinema. Dat is eigenlijk wat Kopfkino wil bereiken: de luisteraar een cinematische ervaring geven, maar dan zonder beelden. De verhalen zijn uitermate geschikt om even te ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven. Zet je koptelefoon op, vergeet even al je shit en geef je volledig over aan het universum van Kopfkino!” aldus Mattias Goovaerts.

 
De podcasts kan je terugvinden op zowat elk platform. 

Bekijk ook

Cinevillepas gelanceerd!

De Cinevillepas is gelanceerd in drie onafhankelijke bioscopen in Brussel en anderen volgen binnenkort. De …