Home / Nieuws / Festivals / Michel – Acteur verliest de woorden

Michel – Acteur verliest de woorden

‘Brabançonne’, ‘Tot altijd’, ‘Groenten uit Balen’, het zijn maar enkele van de vele filmtitels die op de cv van Michel Van Dousselaere staan, de zeventigjarige acteur die jarenlang vooral in het theater en in tal van tv-series (‘Ons geluk’, ‘Het goddelijke monster’, ‘Danni Lowinski’) te zien was. Bijna veertig jaar lang heeft acteur Michel Van Dousselaere zowel op de planken als voor de camera weten te vertrouwen op zijn stem. Dan wordt er afasie bij hem vastgesteld. Samen met zijn vrouw Irma gaat hij op zoek naar oplossingen om toch nog één laatste voorstelling tot een goed einde te brengen en het contact met zijn omgeving te behouden.

 

Wat doe je als acteur wanneer de taal je in de steek laat? Michel Van Dousselaere zoekt het noodgedwongen uit wanneer hij getroffen wordt door progressieve afasie, een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast. Michels vrouw Irma besluit al gauw na de diagnose het hele verwerkingsproces vast te leggen op camera. Zo krijgt de kijker niet alleen een intiem portret van een sterk paar dat een medische tegenslag moedig het hoofd biedt. Ook volgen we het waardig afscheid van een acteur die nog één laatste keer kost wat kost zal schitteren op de planken. Taal speelt een niet te onderschatten rol, zowel in ons dagelijks leven als in het specifieke spel van een acteur. Wanneer die zekerheid wegvalt, moet de patiënt op zoek naar nieuwe vormen van communicatie. De reis die Van Dousselaere en zijn vrouw afleggen is er een van vele moeilijkheden, maar het resultaat is hartverwarmend en inspirerend.

‘Michel, acteur verliest de woorden’ wordt op DOCVILLE vertoond op vrijdag 23/03 om 19u30 (Kinepolis) en op zaterdag 24/03 om 17u30 in Cinema Zed-Vesalius

Op vrijdag is Michel Van Dousselaere samen met vrouw na de vertoning aanwezig voor een nagesprek.

Zie ook : 

Ook dit is Belgisch op DOCVILLE

Bekijk ook

Workshops op Point Of U-festival!

Drie dagen lang kan je tijdens Point of U in De Studio terecht voor Talks, …