Mijn vader is een saucisse in wereldpremière!

Savannah Vandendriessche en Johan Heldenbergh © Kris Dewitte

De familiefilm Mijn vader is een saucisse, het speelfilmdebuut van Anouk Fortunier, is geselecteerd voor het Cinequest Film & Creativity Festival, een toonaangevend Amerikaans festival dat jaarlijks plaatsvindt in San Jose, de hoofdstad van Silicon Valley. Ook de documentaire Busking van Timo Vergauwen is geselecteerd, naast de korte films Carrousel en An Earful.

Mijn vader is een saucisse, het speelfilmdebuut van regisseur Anouk Fortunier met Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche in de hoofdrollen, zal zijn wereldpremière beleven op het toonaangevende Cinequest Filmfestival in Silicon Valley in Californië, dat dit jaar volledig online zal doorgaan van 20 tot 30 maart. De film is geselecteerd in de New Visions Competition, waar aanstormend talent in de schijnwerpers wordt gezet.

In eigen land zal Mijn vader is een saucisse de eerste Vlaamse film zijn die uitkomt na de heropening van de bioscopen, een welgekomen portie feelgood over een prettig gestoorde familie, en meer bepaald de band tussen de vader, Paul, en zijn dochter Zoë. Wanneer Paul in een bevlieging zijn job als bankier opgeeft om acteur te worden, is zijn vrouw daar allesbehalve blij mee. Zoë gelooft als enige in haar vader, en duikt samen met hem het avontuur in.

Het scenario voor Mijn vader is een saucisse is van Jean-Claude van Rijckeghem (Aanrijding in Moscou, Zagros), gebaseerd op het gelijknamige boek van Agnès de Lestrade. De productie is van Dries Phlypo voor A Private View, in coproductie met het Nederlandse The Film Kitchen en het Duitse Leitwolf Filmproduktion.

“Ik kijk enorm uit naar het Cinequest festival en ben verheugd dat de internationale carrière van de film van start kan gaan,” zegt Fortunier. “Erg benieuwd hoe de saucisse in het buitenland zal worden gesmaakt!” Producent Dries Phlypo vult aan: “Cinequest werd door de lezers van USA Today verkozen tot beste filmfestival in de VS en is een ideale lanceerplek voor deze komedie voor de hele familie.”

Anouk Fortunier gooide internationaal hoge ogen met haar kortfilm Drôle d’Oiseau, die op talrijke festivals geselecteerd was. Ze won er de Publieksprijs op Film Fest Gent mee, en de Wildcard op het Kortfilmfestival van Leuven. Daarnaast werkte Fortunier als productieassistente op Le Tout Nouveau Testament van Jaco Van Dormael en was ze kindercoach voor Gilles Couliers Cargo en Sahim Omar Kalifa’s Zagros.

De tweede Vlaamse titel op Cinequest is Busking, een documentaire van Timo Vergauwen over folkmuzikanten in hun zelfgebouwde tourbus met gebruikte frituurolie als brandstof door Amerika rijden

Daarnaast zullen ook twee korte films uit Vlaanderen worden losgelaten op het Amerikaanse publiek van Cinequest: Carrousel van Jasmine Elsen, gemaakt met een VAF Wildcard, en An Earful van Clare Edlund.

Paradiso Filmed Entertainment heeft Mijn vader is een saucisse gedateerd voor een release op 21 april, onder voorbehoud van de heropening van de bioscoopzalen.

Bekijk ook

Op de set van FOMO!

In april mochten we een bezoekje brengen op de set van FOMO, de film loopt …