Minds Meet heeft vele redenen om te feesten

Vorig weekend openden de mensen van Minds Meet hun nieuwe kantoren aan de Havenlaan in Brussel.  Tot voor kort huisde de productiemaatschappij van Tomas Leyers en Marc Goyens in kleine kantoren in Laken, maar met de vele projecten die ze lopen hebben en de alsmaar toenemende internationale belangstelling voor hun projecten, waren ze dringend aan een ruimere behuizing toe.  Nu hebben ze kantoren met zicht op Brussel en op de rest van de wereld. Want die zijn ze aan het inpalmen. Binnenkort hebben ze twee films op het Filmfestival van Venetië en twee in Montreal.  Tom Heene mag met zijn film ‘Welcome Home’ naar beide festivals.  Wij hadden een gesprek met zowel Tomas als Tom (scroll naar beneden).


‘Minds Meet’ is het productiehuis dat Gust Van den Berghe de kans gaf en vervolgens beloond werd met onder meer twee selecties voor Cannes en ook Caroline Strubbe mocht er haar eigenzinnige ‘Lost Persons Area’ draaien en mocht ook naar het Festival van Cannes waar ze prompt in de prijzen viel.  Ze lijken over een passe-partout te beschikken die hen toegang geeft tot alle grote festivals. Want ook de komende maanden zetten gerenommeerde filmfeesten van overal ter wereld hun deuren voor hen open.

In Venetië zijn ze ook nog aanwezig met ‘Tango Libre’ van Frédéric Fonteyne, een film waar ze co-producent van zijn, en in Montreal is hun tweede film ‘Le Monde Nous Appartient’, de film van Stephan Streker waarvoor Piet Goddaer van Ozark Henry de muziek schreef.

Klik hier voor het interview met Tom en Tomas

Klik hier voor de trailer van de film

 

Zie ook : Ook Patrice Toye naar Montréal

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …