Home / Nieuws / Varia / Minireeks pakt rijden onder invloed aan!

Minireeks pakt rijden onder invloed aan!

Brussel Mobiliteit lanceert vandaag de minireeks Barlos, een bewustmakingscampagne over verkeersveiligheid.

Al enkele dagen hingen er in de hoofdstad posters, en deden er op sociale media mysterieuze teasers de ronde, over een 100% Brusselse reeks. Vandaag werd duidelijk dat het hierin genoemde ‘productiehuis’ Flixar werd opgezet door Brussel Mobiliteit, om zijn nieuwe preventiecampagne te promoten.

Met bekende Brusselaars als Martha Da’ro (Black) en Mourade Zeguendi (Les Barons) in de hoofdrollen, maakt de campagne handig gebruik van clichés uit succesvolle Amerikaanse Netflix series. Hiermee willen ze duidelijk maken dat stoned of stomdronken door de straten van de stad racen, en daar probleemloos mee wegkomen, fictie is.

Olivier Boonjing, de DOP van de Waalse misdaadreeks La trêve, draagt bij tot dat Netflix-gevoel. De regie is in handen van Corantin Parmentier en Basile Vuillemin.

Barlos richt zich vooral op jongeren, maar bij uitbreiding op iedereen die uitgaat deze zomer. In 2019 speelde alcohol en/of drugs namelijk een rol in 11% van de ernstige ongevallen in Brussel. Twintig procent van de Brusselaars tussen 18 en 34 gaven toe de voorbije maand ten minste één keer onder invloed van drugs gereden te hebben. Dat vond Brussel Mobiliteit zeer verontrustend.

Bekijk hier de drie afleveringen!

 

 

 

Bekijk ook

Kevin Janssens in ‘film’ van Jonas Govaerts!

De ‘trailer’ van Van Ranst werd vandaag losgelaten door Humo, geregisseerd door Jonas Govaerts en …