MOOOV festival gaat van start!

MOOOV opent op 20 april virtueel de deuren, op maandag 3 mei sluit het festival weer af. Je kan dus twee weken lang genieten van de allerbeste films uit alle hoeken van de wereld.

MOOOV Filmfestival opent vanavond haar virtuele deuren, om 19u30 zal DJ Nikomba’s eclectische  dansmuziek draaien. Daarna krijg je de korte animatiefilm Mosaic van Imge & Sine Özbilge te zien, gevolgd door Firouzeh Khosrovani’s Radiograph of a Family.

Tussen 20 april en 3 mei biedt het festival een ruime selectie Undiscovered Stories. Familiefilms, een straffe competitie, een focus op de recente Iraanse cinema en een reeks rond het thema moederliefde. Het online festival biedt ook workshops, podcasts, dj-sets, een concert, zelfs een festivalshop. Er is ook de Award Night, waar alle prijzen van het festival feestelijk bekend gemaakt worden. Ook voor jonge filmliefhebbers is er heel wat te beleven, zoals kortfilms tijdens de filmwandeling.

Op 22 april gaat de Belgisch-Malinese actrice en presentatrice Aminata Demba in gesprek met verschillende mensen uit de filmsector. Op 28 april gaat scenariste Abbie Boutkabout in gesprek met WANDA Collective over de ongelijkheid in de sector en Rawiyat Collective over de status quo in de Arabische filmwereld.

Op 24 april en 1 mei kan je kijken naar de Oscargenomineerde film Quo vadis, Aida?, met Johan Heldenbergh.

MOOOV wil zo veel mogelijk de échte festivalsfeer bij jou de huiskamer binnen trekken en de films staan dus, net zoals in de bioscoop is, op bepaalde dagen en uren geprogrammeerd.

Elke festivalvoorstelling heeft een beginuur en een einduur. Binnen deze tijd kan je een film starten wanneer je maar wil en hem vervolgens helemaal uitzien. Van zodra het einduur van de geprogrammeerde voorstelling verstreken is, kan je een film niet meer opstarten.

Ontdek het volledige programma op deze pagina van de MOOOV-site. Ticketinfo vind je hier.

Bekijk ook

A Parked life vanaf 14 december in de zalen!

Eerder dit jaar was A Parked life van Peter Triest geselecteerd voor DOCVILLE, binnenkort kan …