Home / Nieuws / Festivals / MOOOV Filmfestival 2020 gaat digitaal!

MOOOV Filmfestival 2020 gaat digitaal!

MOOOV Filmfestival 2020 was er klaar voor. De laatste puntjes werden op de i gezet. Maandag werden 8000 catalogussen geleverd. En toch werd gisteren op de valreep beslist, gezien de omstandigheden, om met de editie van 2020 een andere koers te varen. Het filmfestival gaat digitaal!

Zeker in tijden als deze vindt MOOOV het ontzettend belangrijk om wereldthema’s onder de aandacht te brengen door middel van film. Daarom gaat MOOOV Filmfestival nog steeds door, maar wel in een ander jasje.

‘MOOOV Filmfestival is een evenement waar, naast het vertonen van belangrijke verhalen uit de hele wereld, ontmoeting en dialoog centraal staan. Nu vragen we voor een keer, hoe vreemd dit ook aanvoelt, aan iedereen uitdrukkelijk om thuis te blijven’, zegt Marc Boonen, artistiek directeur.

Maar als het publiek niet naar MOOOV Filmfestival kan komen, dan brengt MOOOV de films naar het publiek:

 

  • MOOOV Filmfestival 2020 gaat tijdens de voorziene festivalperiode van 21 april tot 4 mei digitaal met een geselecteerd aanbod. We verliezen hierbij het sociale aspect van filmbeleving niet uit het oog!
  • Daarnaast zal er een apart programma komen op Film Fest Gent in oktober 2020 en het Filmfestival van Oostende in januari 2021.
  • De verschillende festivallocaties zullen doorheen het jaar extra inspanningen leveren om meer wereldfilm te tonen.
  • Ook met Sembènecinema blijven we het ganse jaar door wereldfilm in Vlaanderen stimuleren.
  • Het schoolprogramma wordt online aangeboden voor het hele derde trimester.

Ook de jury’s blijven gedurende de festivalperiode actief, ze bekijken vanop afstand de competitiefilms en reiken samen (online) een Award uit aan de winnende film. Het publiek zal ook een stem kunnen uitbrengen op de competitiefilms. Tot slot zal ook de Sembène Award nog steeds worden uitgereikt aan de Beste Wereldfilm.

Het was een moeilijke beslissing, maar de directie is ervan overtuigd dat het de juiste is. Waarom precies? Hoewel het festival pas over enkele weken van start gaat, willen ze hun verantwoordelijkheid nemen en de verspreiding van COVID-19 helpen voorkomen. Daarnaast merkten ze dat het moeilijk werd om een kwalitatief festival te organiseren in deze periode. Uiteraard hopen zij dat de cinema’s en al hun partners snel terug aan de slag kunnen, maar zelfs al heeft het gewone leven zich terug hervat op 21 april, dan nog zitten ze met enorme logistieke vraagstukken en onzekerheden in de komende weken. Daarom werken ze nu aan dit kwalitatief alternatief.

Met het ganse team werken ze er heel hard aan en ze kijken uit naar deze speciale en ongetwijfeld onvergetelijke versie van MOOOV Filmfestival 2020.

MOOOV Filmfestival 2020 gaat van 21 april – 04 mei door online, het volledige programma en meer info over het online aanbod en latere vertoningen zullen vanaf 30 maart te vinden zijn op www.mooov.be.

MOOOV Filmfestival 2021 gaat door van 20 april – 03 mei 2021 in Beringen, Brugge, Genk, Lier, Sint-Niklaas, Turnhout en Zaventem.

 

Bekijk ook

Filmmakers brengen persoonlijke strijd in beeld!

Vier jaar lang filmde Thomas Maddens voor MyEndo de lijdensweg van zijn vrouw Ellen Andries. …