Home / Nieuws / Festivals / ‘Muidhond’ van Patrice Toye wint North Sea Port Publieksprijs op Film Fest Gent 2019!

‘Muidhond’ van Patrice Toye wint North Sea Port Publieksprijs op Film Fest Gent 2019!

De laatste prijs van het 46ste Film Fest Gent is uitgereikt: Patrice Toye krijgt de stem van het publiek voor haar moedige film Muidhond, en wint zo de North Sea Port Publieksprijs.

De North Sea Port Publieksprijs wordt toegekend door het publiek, dat na elke filmvoorstelling tijdens het festival zijn stem kan uitbrengen. De prijs is goed voor een distributiepremie van €5.000 voor de Belgische distributeur, samen met een mediacampagne ter waarde van €12.000.

Muidhond is de vierde langspeelfilm van regisseur Patrice Toye en is een verfilming van de veelbesproken debuutroman van Inge Schilperoord. De hoofdrol in de film is weggelegd voor opkomend acteertalent Tijmen Govaerts, die vorig jaar ook nog te zien was op Film Fest Gent in Girl van Lukas Dhont.

Patrice Toye is alvast in de wolken met de publieksprijs: “Ik vind het ongelofelijk dat deze film zo gewaardeerd werd door het publiek in Gent. Je maakt als regisseur in de eerste plaats je film voor een publiek. De publieksprijs winnen is dan voor mij het mooiste compliment dat je kan krijgen. Deze steun kan echt het verschil maken voor de release van de film begin volgend jaar.”

Muidhond vertelt het verhaal van de zachtaardige jongeman Jonathan, die bij gebrek aan bewijs vrijgelaten wordt uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een klein huis bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld wanneer een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen.

De film wordt op 29 januari in de Belgische zalen gereleased door Imagine.

Bekijk ook

Eerste Vlaamse Webserie voor kinderen!

Deze zomer springt iedereen op de fiets. In Cyclomax bedenken twee kinderen een game om …