Home / Nieuws / Binnenkort / Muziek, seks, poëzie en prostitutie zijn de basisingrediënten voor ‘Birdsong’, de tweede film van Hendrik Willemyns!

Muziek, seks, poëzie en prostitutie zijn de basisingrediënten voor ‘Birdsong’, de tweede film van Hendrik Willemyns!

Na zijn eerste film Dance! Dance! Dance! trok Hendrik Willemyns voor de opnames van zijn tweede film Birdsong opnieuw naar Japan. “Ik vind het een visueel land waar niemand vreemd opkijkt van sprookjesachtige verhalen met veel fantasie en rare twists.” Behalve als regisseur staat de multigetalenteerde man ook te boek als bezieler van de internationaal doorgebroken band Arsenal. Vanaf november tourt hij met Birdsong doorheen Vlaanderen. Terwijl de film in verschillende culturele centra op het witte doek wordt geprojecteerd, neemt de componist/pianist/regisseur samen met The Voice-winnares Paulien Mathues op scène plaats en brengt de soundtrack live voor het publiek.

Asuka werkt als schoonmaakster in een hoog kantoorgebouw in het hart van Tokio. Ze droomt van een muziekcarrière en schrijft zich in voor een talentenshow op tv. Dat blijkt een verkeerde keuze te zijn, ze raakt almaar meer verstrikt in een web van prostitutie.

Na een try-out eind april in het Zuiderpershuis wordt de kick-off voor de aanstaande tournee eveneens te Antwerpen gegeven, in de Bourlaschouwburg. Terwijl het volk in grote getalen toestroomt en de marmeren treden van dit prachtige theater reeds beklimt, zit ik samen met Hendrik Willemyns en Paulien Mathues op scène. Ze stralen allebei een soort rust uit, ondanks de negenhonderd nog lege zitjes waar de vele kijklustigen dadelijk plaats zullen nemen. Ik word plaatsvervangend zenuwachtig, terwijl zij een openhartig gesprek met me voeren over de link tussen muziek en seks, durven dromen en verantwoordelijkheid, kwallen en blubber met of zonder ruggengraat.

Bekijk ook

Cultuur eindelijk op de politieke agenda!

Maandagnamiddag ontving eerste minister Sophie Wilmès, geflankeerd door alle regionale cultuurministers en federale collega-ministers bevoegd …