Nic Balthazar over Duty of Care!

Woensdag werd het startschot gegeven voor de 18de editie van DOCVILLE, met ook dit jaar weer een aantal docu’s van Belgische makelij.

Van woensdag 23 tot donderdag 31 maart kan je in Leuven terecht voor documentaires die je ogen, hoofd en hart aanspreken.  DOCVILLE presenteert in de Nationale Competitie ook de (volgens hen) tien beste Belgische documentaires van het voorbije jaar. Eén daarvan is Duty of Care van Nic Balthazar.

Terwijl overal ter wereld aan de alarmbel wordt getrokken door klimaatactivisten en -experts gaan vervuilende multinationals en nalatende overheden verder hun gang. Tot een Nederlandse advocaat wereldgeschiedenis schrijft met de wet als wapen. Dit spannende courtroom drama volgt Roger Cox in zijn strijd tegen Shell en andere grote spelers. Hij baande de weg voor een nieuw soort klimaatactivisme. Een hoopvol en inspirerend verhaal dat toont hoe één mens werkelijk een verschil kan maken.

Bestel hier je tickets voor de vertoning van Duty of Care op 31/03. Ontdek hier ook de andere Belgische documentaires van de Nationale Competitie.

Bekijk ook

A Parked life vanaf 14 december in de zalen!

Eerder dit jaar was A Parked life van Peter Triest geselecteerd voor DOCVILLE, binnenkort kan …