Nico Sturm over Glad ijs!

Vanaf 16 juni kan je op Streamz kijken naar de VTM-reeks Glad ijs, met Koen De Bouw en Lucas Van den Eynde, en ook o.a. Nico Sturm in één van de hoofdrollen.

In de komische misdaadreeks Glad ijs wordt Lucas Van den Eynde ontvoerd door Koen De Bouw. De serie werd geregiseerd door Raf Reyntjens (Déja Vu) & Koen Van Sande (16+ en De Vijfhoek). Van Sande nam samen met Jacques Boon (Souvenir) en Daniel Lambo (Duts) ook het scenario voor zijn rekening.

Glad ijs is een geslaagde combinatie van humor en suspense in een authentieke Kempische setting met onmisbare sappige dialecten en filmische decors. Naast Van den Eynde en De Bouw strikten de makers verder nog een mooie ensemblecast met o.a. Barbara Sarafian, Vincent Van SandeTiny Bertels, Lize Feryn, Luk Wyns, Jennifer Heylen, Tijs Vanneste, Viv Van Dingenen, Laurence Roothooft, Peter Van den Eede, Jan Hammenecker, Ward Kerremans, Marthe Schneider en Nico Sturm.

 

In Glad ijs volgen we Phil “Frisco” Druyts, een hardwerkende selfmade man die extreem populair is onder zijn werknemers, maar onwetend is over alles wat er gebeurt in zijn eigen familie. Zijn levenswerk verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer zijn vrouw en oudste zoon zijn ijsroom fabriek achter zijn rug verkopen. Wanneer Phil ontvoerd wordt staat het hele land in rep en roer.

De druk op de speurders om te presteren, de angst bij de familie, de sensatiebeluste pers, maar ook de niet altijd zo perfect uitgekiende plannen van de excentrieke ontvoerders, vluchtroutes door de Kempische bossen, gestolen wagens die ontploffen, de grote som losgeld in diamanten en familieleden die in tranen een speech op televisie geven, maakt van ‘Glad ijs’ een komische misdaadreeks die je niet mag missen.

Glad ijs is een productie van Cartouche en Deds Film. Vanaf 16 juni 2021 is de volledige reeks beschikbaar op Streamz en Streamz+ en later bij VTM.

Bekijk ook

Hotel Centaur zoekt hulp!

De Grieks-Belgische kortfilm Hotel Centaur heeft jouw hulp nodig.  De opnames van de film zijn …