‘Nieuw Vlees’ voor Prijsbeest ‘Rundskop’

Een maand voor de uitreiking van de Vlaamse Filmprijzen, begint ‘Rundskop’ op kruissnelheid te geraken in de race voor de prijzen.  Vorige week nog won de film van Michael Roskam de hoofdprijs op het Kroatische Motovun Film Festival, deze week heeft ie weer een prijs beet.  ‘The New Flesh Award’ — kan het passender ? — op het Fantasia Film Festival in het Canadese Montreal.  Dat schijnt een druk bezocht en populair festival te zijn, dat niet verward mag worden met het World Film Festival dat eerder door Nic Balthazar en Hans Van Nuffel werd gewonnen.  Dat World Film Festival gaat op 18 augustus weer van start, en dit keer worden er verschillende Belgische films getoond. Daarover leest u hier op Cinevox weldra meer.

Maar intussen zijn dus de spots weer gericht op ‘Rundskop’ of ‘Bullhead’ of ‘Tête de Boeuf’, zoals hij internationaal genoemd wordt.  Het festival in Montreal lijkt na een eerste blik op de site een festival van de fantastische film, vol sfeer, volle zalen en rare kwasten in het publiek.  Vreemd dan wel om ‘Rundskop’ daar op de affiche te zien.  Ze zullen er hun redenen voor hebben.  Feit is dat ‘Rundskop’ er de ‘New Flesh Award’ heeft gewonnen.  Dat is de prijs voor de Best First Feature, voor de Beste Eerste Langspeelfilm, een aparte sectie in het festival.

We hebben het juryrapport nog niet kunnen inkijken, maar we kunnen wel meegeven wat de jury van het Kroatische Motovun van de film vond. Daar was men vooral onder de indruk van ‘de krachtige exploratie van de breuk tussen mens en natuur die op een levendige en metaforische manier wordt uitgewerkt – met een prachtige performance van stijgende kwetsbaarheid door hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts.’

In eigen land staat de film ook nog altijd op de affiche en zijn er in totaal al bijna 500.000. tickets verkocht.

De muziek van de film, gecomponeerd door Raf Keunen, is momenteel te verkrijgen via iTunes.

Lees ook :

Producer Bart Van Langendonck : ‘Alle Amerikaanse festivals willen ‘Rundskop’.’

De Vlaamse Filmprijzen gaan naar…

Michael Roskam tekent bij Amerikaans agentschap

Michael Roskam over Matthias Schoenaerts

 

 

 

Bekijk ook

Dit zijn de winnaars van de competities van FFO23!

Tijdens de vijftiende editie van Filmfestival Oostende werden naar jaarlijkse gewoonte de winnaars binnen elke …