Nieuw werk van beloftevolle filmmakers op de Zomer van Antwerpen

Michaël Pas op de première.

Zaterdagavond 16 juli genieten bezoekers gratis van filmtalent van eigen bodem in de Zomerfabriek in Berchem. In samenwerking met de Zomer van Antwerpen organiseert JEF festival er de unieke filmvertoning van Make it Short. Dankzij dit project krijgen filmstudenten of pas afgestudeerde filmmakers de kans om een gloednieuwe kortfilm te tonen, die ze op drie dagen tijd in elkaar hebben gebokst.

Vier teams van voornamelijk filmstudenten gaan deze week de uitdaging aan om op drie dagen tijd een gloednieuwe kortfilm te maken. Partners zoals Sabam for culture, Playright+, Camalot, Option Media en Tentoo zorgen voor logistieke en productionele ondersteuning, en voor de professionele faciliteiten van de postproductie. De geselecteerde filmmakers kunnen in professionele omstandigheden hun portfolio opbouwen, zonder de kosten op zich te moeten nemen.

Op het einde van de week zijn de vijf kortfilms ingeblikt, gemonteerd en klaar om getoond te worden! En dat gebeurt tijdens de feestelijke avant-première van Make it Short op zaterdag 16 juli om 20u in de Zomerfabriek in Berchem. De toegang is gratis en voor iedereen toegankelijk. Een unieke kans om nieuw werk van jong talent te ontdekken in een ontspannen en zomerse setting.

JEF festival organiseert Make it Short sinds 2018. Het project voor studenten of pas afgestudeerde filmmakers zorgt voor extra kansen, niet alleen bij de creatie van nieuw werk, maar ook door het te tonen aan een groot publiek.

Vandaag gingen de eerste opnames van start. De teams worden in hun traject begeleid door Janne Termonia (één van de jonge programmatoren bij het JEF festival) en regisseur Sven Spur. Sven heeft zelf al een mooi parcours achter de rug. Hij was jarenlang vrijwilliger bij het JEF festival en studeerde in 2020 af aan KASK met de kortfilm Eden die geselecteerd werd voor nationale en internationale filmfestivals. Hij werkt momenteel aan zijn nieuwe kortfilm Alice, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Dit zijn de deelnemende regisseurs wiens werk te zien zal zijn in de Zomerfabriek komende zaterdag:

  • Thiemen Braems
  • Margo Mot
  • Khaël Touag en Lies Jo Vandenhende
  • Jules Mathôt en Wannes Vanspauwen

Meer info op: zomerfabriek2022.web4.startx.be/make-it-short-jef

Bekijk ook

De soundtrack van De Patrick op vinyl!

Wat een jaar was het voor het uitbrengen van vinyl, na de aankondiging van Bullhead, …