Nieuwe Vlaamse horrorfilm Duyster!

De nieuwe Vlaamse horrorfilm Duyster zal binnenkort in première gaan, je kan hier de eerste beelden al bekijken.

Binnenkort vindt op het Razor Reel Film Festival de wereldpremière plaats van Duyster. Het is de eerste Vlaamse horrorfilm binnen het found footage-genre, zoals The Blair Witch Project. De film is geregisseerd door debutanten Thomas Vanbrabant en Jordi Ostir. Die eerste schreef het scenario, die laatste is ook bekend van horrorpodcast Klokslag 12.

De cast van Duyster bestaat uit een mix van grote namen, zoals Stefaan Degand en Sven De Ridder, en rijzende sterren, zoals Maïmouna Badjie, Louise Bergez, Charles De Meester en Tristan Feyten. De Belgische metalband Your Highness schreef de exclusieve titeltrack voor Duyster, genaamd Deathsman.

Duyster combineert authentieke locaties en rituelen met een spannend en verrassend plot. Studenten Nora, Bas en Milan maken een documentaire over Johannes Duyster, de vroegere stadsbeul van Antwerpen. Hoe meer ze leren over zijn obscure leven, hoe meer ze botsen op vreemde incidenten.

Duyster is gemaakt in eigen beheer. De financiering gebeurde via crowdfunding, subsidies van stad Antwerpen en kunstencentrum Fameus, en de steun van Proximus als producent. De film wordt gedistribueerd door Source 1 Media in Amsterdam.

Het maken van Duyster kende vertraging door COVID-19, maar de film is helemaal klaar om zaterdag 30 oktober om 20 uur in wereldpremière te gaan op het Razor Reel Film Festival. Na deze officiële release speelt Duyster nog in zalen in Vlaanderen en Brussel vooraleer in 2022 te verschijnen op blu-ray en bij Proximus (co-producent).

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …