Home / Nieuws / Nieuwe Vlaamse thrillerserie ‘GR5’ op Eén en VRTnu!

Nieuwe Vlaamse thrillerserie ‘GR5’ op Eén en VRTnu!

De cast van ‘GR5’ met onder anderen Boris Van Severen, Violet Braeckman, Viv Van Dingenen, Lucas Van den Eynde en Saïd Boumazoughe. ©VRT

In de nieuwe Vlaamse psychologische roadthriller GR5  van Jan Matthys (Quiz Me Quick, In Vlaamse Velden) gaat een groepje twintigers op zoek naar hun spoorloos verdwenen vriendin Lisa.

De ‘GR5′ is een van de populairste lange wandelroutes in Europa: 2290 kilometer! Een geoefend wandelaar is er gemiddeld zo’n drie tot vier maanden zoet mee. De route loopt van aan de Noordzee door de Ardennen en de Alpen tot in Nice aan de Franse Riviera. Een groepje vrienden besluit zich aan deze tocht te wagen als eerbetoon aan hun vriendin Lisa, die vijf jaar eerder spoorloos verdween toen ze dezelfde tocht in haar eentje maakte. Niemand weet wat er is gebeurd. Is ze verongelukt? Zelfmoord? Of werd haar iets aangedaan? De laatste woorden in haar dagboek bevestigen een wanhoopsdaad. Haar vrienden Zoë, Michiel en Ylena hopen op die manier hun verwerkingsproces te kunnen afsluiten, maar ieder heeft een eigen reden om mee op tocht te gaan.

De hoofdrollen in GR5 worden gespeeld door Boris Van Severen (Over water, Belgica, De 16), Violet Braeckman (Salamander, Over water), Saïd Boumazoughe (Patser), Laurian Callebaut, Indra Cauwels en verder ook Lucas Van den Eynde (Van vlees en bloed, Salamander, Met man en macht), Viv Van Dingenen (Witse, Thuis) en Michai Geyzen (Girl, Professor T.)

’s Zondags op Eén om 22u en op VRTnu.be

Bekijk ook

Win een dvd-pakket!

Enkele studenten zijn bezig met een onderzoek naar de bekendheid van CINEMATEK, jij kan een …