Home / Nieuws / Festivals / ‘Nimmer’ van Lieven Vanhove naar het L.A. Shortsfest

‘Nimmer’ van Lieven Vanhove naar het L.A. Shortsfest

Zeg nooit nooit tegen ‘Nimmer’.  Het was even wachten op een eerste festivalselectie voor de eerste kortfilm van Lieven Vanhove, maar die eerste is binnen en het is meteen een heel indrukwekkende. Want ‘Nimmer’ is geselecteerd voor het LA Shortsfest. Een van die festivals waar er nominaties voor de Oscars te versieren vallen en een festival waar tal van groten gepasseerd zijn. Niet verwonderlijk, voor een gerenommeerd festival in ’s werelds filmhoofdstad. ‘Nimmer’ is een om vele redenen een opmerkelijke kortfilm.  Zo is Lieven Vanhove een man die helemaal geen filmopleiding genoten heeft. Misschien daardoor dat zijn benadering zo anders is. De trailer van zijn film maakt ons in ieder geval heel benieuwd.

KLIK HIER om de trailer te bekijken

Hij zette zijn twee acteurs, Sarah Eisa en Geert Van Dyck, in een studio voor een green key-scherm, waar ze alleen enkele props hadden om op terug te vallen. Want alles speelde zich af in een imaginaire wereld die pas tijdens de postproductie werd ingevuld. ‘Nimmer’ kan je een animatiekortfilm noemen kent een mix van live action en 3D animatie. Door het gebruik van VFX en levendige acteurs creëert de regisseur een poëtische atmosfeer.

‘Nimmer’ speelt zich af tijdens de jaren ’20 – ’30 aan de rand van een gigantische klif. Het is de klif die de man en zijn geliefde vrouw uiteenrukt. Zal hij haar kunnen redden?  Zullen ze mekaar terugvinden? De man worstelt met verdriet en hoop en gaat op zoek naar de ultieme manier om zijn onbereikbare vrouw te bereiken. Een verhaal dat in al zijn duisterheid heel romantisch is.

‘Nimmer’ is een productie van SIEBER en kwam tot stand met de steun van het VAF, Tax shelter en coproducenten Potemkino, Mollywood en Komkomdoorn.

Bekijk ook

Goden van Molenbeek

Vanaf woensdag 20 maart is de documentaire ‘Goden van Molenbeek’ in de bioscoop te zien. …